McLaren novitet čija cena obara granice

McLaren je upravo predstavio novu verziju svog 720S GT3 trkačkog modela, koja nije ograničena pravilima i regulacijama GT3 trka…

Upoznajte McLaren 720S GT3X, ultimativni trkački alat koji pakuje 200 konja više od originala na kom je baziran i uz to dobija i mesto za suvozača. Telo GT3X modela slično je trkačkoj varijanti, pa sadrži masivne aerodinamične komponente, uključujući nove kanalice i produženi spliter sa prednje strane, koji zajedno sa ogromnim zadnjim krilom generiše optimalnu meru sile potiska. GT3X takođe je opremljen istom postavkom vešanja kao i original. Ipak, njegove kočnice su osvežene i unapređene, tako da se mogu izboriti sa dodatnih 200 konjskih snaga.

Unutar automobila, primetićete da je njegova kabina sasvim ogoljena, te da sadrži minimalnu količinu detalja i komponenti, izvan osnovnog komfora naravno. Ipak, za razliku od GT3 trkačkog modela, GT3X dolazi sa opcionim suvozačkim sedištem, zbog kog je McLaren morao da ubaci revidirani rolbar.

GT3X pokreće isti četvorolitarski V8 motor sa twin-turbopunjačem koji se krije ispod haube originalnog trkačkog modela, ali je dobio veće turboe i razvodnike kako bi se povećala njegova snaga. Motor izbacuje 710 KS, što se privremeno može podići na 740 KS aktiviranjem push-to-pass sistema.

Svaka od ovih jedinica je ručno napravljena i opremljena unapređenim sistemom za hlađenje, koji će se pobrinuti za tu dodatnu snagu. McLaren još uvek nije objavio cenu svog noviteta, ali sajt brenda potencijalnim kupcima daje mogućnost registracije, ukoliko su zainteresovani. Uzimajući u obzir činjenicu da originalni trkački GT3 košta 564.000 dolara, verujemo da će novi model zahtevati mnogo više od pola miliona dolara.