Mansory transformiše Lamborghini Urus u kupe sa dvoja vrata

Mansory podiže lestvicu u polju vrhunskog prilagođavanja vozila u smislu konstrukcije karoserije i transformiše Lamborghini Urus u kupe sa dvoja vrata.

Mansory je odlučio da transformiše Urus u SUV sa dvoja vrata nakon što je primio više zahteva kroz svoj program za prilagođavanje luksuznih automobila. Stručnjaku u ovoj oblasti bilo je potrebno godinu i po dana da pretoči ideju u stvarnost, pri čemu je konačni proizvod, Venatus Coupe Evo C, prošao kroz velike modifikacije kako bi se završila konverzija. Nazvan Venatus Coupe EVO C, biće lansiran u samo 8 primeraka luksuznog off-roadera. 

Program Manstory za Lamborghini Urus nazvan je „Venatus EVO S“. Odlikuje ga najviši nivo podešavanja motora sa 900 KS i 1.100 Nm obrtnog momenta i potpunom konverzijom.

B-stub je pomeren unazad za tačno 200 mm kako bi se obezbedilo dovoljno prostora za prednja vrata. Sve mere mehaničke konverzije na vratima su urađene uz zadržavanje standardne bezbednosne tehnologije, a sve neophodne mere optičke konverzije se izvode uz veliki napor korišćenjem delimično novih delova karoserije.

Da bi se dizajn Venatus Coupe EVO C prilagodio postojećim elementima dizajna Venatus EVO S, značajno je proširen u oblasti bočnih panela i automobil je dobio ogromne bočne usisnike vazduha ispred zadnjih točkova.

U kabini Urus Coupe Ventus C nalaze se jarko plava koža, aluminijumske pedale, kožne patosnice, novi sistem ambijentalnog osvetljenja i mnoštvo detalja od ugljeničnih vlakana.

Kupe sa dvoja vrata ima 4,0 litarski twin-turbo V8 motor od 900 KS i 1100 Nm obrtnog momenta. Rezultirajuće performanse su 323 km/h i 2,9 s od 0 do 100 km/h. Vozilo takođe ima modifikovani izduvni sistem visokih performansi u poređenju sa osnovnim vozilom, sa novim rasporedom tri izduvne cevi.

Luxury Experience