Majkl Džordan je preuzeo svoj Hennessey Venom F5 Roadster vredan 3,5 miliona dolara

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @_corsamotorsport_

Američki proizvođač hiperautomobila Hennessey isporučio je Venom F5 Roadster najpoznatijem svetskom košarkašu svih vremena, Majklu Džordanu.

Proizvođač automobila je postavio fotografiju na svom zvaničnom Instagram profilu gde možemo videti kako osnivač kompanije Džon Henesi lično isporučuje hiperautomobil vredan 3,5 miliona dolara Džordanu u svom privatnom golf klubu Grove XXIII na Floridi.

Džon je otputovao iz sedišta kompanije Hennessey u Teksasu da bi bio deo specijalnog događaja, u pratnji svog strastvenog tima. Nažalost, samo mali deo Venom F5 automobila je vidljiv na slici postavljenoj na Instagramu. Sve što možemo da primetimo je da ima sjajnu završnu obradu od ugljeničnih vlakana sa kontrastnim žutim prugama.

Predstavljen prošle godine na Quail Motorsport Gathering, roudster Hennessey Venom F5 ograničen je na samo 30 primeraka, što ga čini jednim od najređih hiperautomobila koji se novcem može kupiti. Naravno, lista ljudi koji će posedovati hiperautomobil će uključivati neka velika imena. Međutim, dobijanje NBA legende kao Hennessey kupca će biti ogroman podsticaj za imidž američkog brenda, potvrđujući poželjnost njegovih automobila.

Majkl Džordan je poznat po svojoj ljubavi prema automobilima i njegova lična kolekcija uključuje neke veoma poželjne i izvanredne primerke. Poznato je da je tražio crveni Mercedes 380SL za svoje partnerstvo sa brendom Nike, rizikujući 1,9 milijardi dolara koje je na kraju zaradio od ugovora.

Venom F5 Roadster, kao i većina hiperautomobila, je veoma kompaktan automobil sa vrlo malo prostora u kabini za visoke ljude, tako da će biti zanimljivo videti kako će se Majkl Džordan smestiti unutar automobila.

Podserimo da je Hennessey Venom F5 Roadster predstavljen prošle godine tokom Nedelje automobila u Montereju. Reč je o kabriolet verziji Venom F5 kupea koji je predstavljen pre nekoliko godina sa najavljenom maksimalnom brzinom od od 483 km/h,. Ograničen na samo 30 primeraka, hiperautomobil sa otvorenim krovom ima početnu cenu od 3 miliona dolara.

F5 Roadster pokreće 6,6-litarski V8 motor sa dva turbo punjača koji se nalazi u kupeu. V8 je sposoban da proizvede 1.817 konjskih snaga i 1.617 Nm obrtnog momenta, što F5 Roadster čini najmoćnijim kabrioletom na svetu.

Luxury Experience