Lamborghini oborio sve rekorde prodaje tokom 2022.

Lamborghini je imao fantastičnu 2022. i ne pokazuje znake usporavanja.

Raging Bull je nastavio da širi svoj impresivan rast, isporučivši 9.233 automobila širom sveta prošle godine, što je povećanje od 10 procenata u odnosu na prethodni najbolji prodajni rekord postavljen 2021.

A ako želite da kupite jedan od njihovih najnovijih modela, morate znati da je poznati brend trenutno rasprodao sve svoje automobile do 2024. godine, sa listom čekanja od 18 meseci.

Od svih kupljenih superautomobila, SUV Urus, predstavljen prošlog leta, činio je više od polovine Lamborghini prodaje, sa 5.367 isporučenih vozila. Huracan predstavljen u novembru prodat je u 3.113 primeraka, i Aventador 753, koji je u poslednjoj godini proizvodnje.

„Naš trend rasta i razvoja se nastavlja, a to pokazuje da je naš pravac dobar i da su naši izbori na pravom mestu“, rekao je Stefan Vinkelman, predsednik i izvršni direktor Automobili Lamborghini, u izjavi.

2.721 automobil je isporučen u Sjedinjene Države, koje su i dalje prvo mesto za kupce istorijskog brenda. Kontinentalna Kina, Hong Kong i Makao bogatiji su za 1.018 modela, što je devet odsto više u odnosu na prethodnu godinu. Velika Britanija, Nemačka i Japan zaokružile su prvih pet mesta sa najviše porudžbina od strane bogatih kupaca.

„Bili smo u mogućnosti da pažljivo i pedantno upravljamo izvanrednim unosom porudžbina, prateći jasnu strategiju sa primarnim ciljem održavanja kontrolisanog rasta kako bismo zaštitili ekskluzivnost našeg brenda. 2023. će biti godina izazova i promena sa kojima smo spremni da se suočimo tako što ćemo uvek gurati dalje“, kaže Vinkelman.

A ti izazovi za potrošače mogu uključiti čekanje na toj 18-mesečnoj listi, koja uključuje 3.000 porudžbina za naslednika Aventador automobila koji će biti lansiran kasnije ove godine.

Lamborghini nije sam u svom uspehu, jer su konkurenti kao što su Rolls-Royce i Bentley takođe zabeležili rekordnu prodaju u 2022. godini. Ultra-bogati kupci doprineli su odličnoj prodaji kupovinom superautomobila dok su se nosili sa ekonomskom nestabilnošću izazvanom pandemijom.

Luxury Experience