Lamborghini najavljuje vrhunske inovacije

Lamborghini je na CES 2020 događaj koji se održava u Las Vegasu došao, kako bi najavio svoje partnerstvo sa kompanijom Amazon...

Italijanski brend je postao prvi automobilski brend ikada, koji nudi integraciju Alexa sistema unutar informativno-zabavnog sistema Huracan EVO superautomobila. Integracija glasovnog asistenta unutar autohtonog informaciono-zabavnog sistema će vozačima pomoći da kontrolišu opširnu listu funkcija u automobilu, uz upotrebu glasovnih komandi.

Lamborghini je predstavio video na događaju, kojim je demonstrirao kako se Alexa može koristiti za prilagođavanje ambijentalnog osvetljenja, promenu podešavanja klime, otvaranja vrata garaže, odabir plejliste, prilagođavanje HVAC opcija i mnogo toga drugog. „U budućnosti, moći ćemo da imamo daleko dublju integraciju sa vozačkim modovima automobila. Moći ćemo da zatražimo od automobila da uradi nešto zaista specifično. Tako će vozači moći da budu koncentrisani, gledaju ispred sebe i drže obe ruke na volanu“, izjavio je Mauricio Ređiani.

Integracija Alexa opcije trenutno je ograničena na Huracan EVO model, ali Ređiani kaže da će nova generacija Lamborghini modela takođe dobiti ovu tehnologiju i sve njene beneficije. Takođe, on je izjavio da će novi Lamborghini model imati hibridni pogon, kao i dublju integraciju Alexe sa sistemom, što će omogućiti kontrolu vožnje i režima motora. Amazon Alexa će biti dostupna u čitavom Huracan Evo asortimanu, koji uključuje skoro najavljeni model sa pogonom na zadnjim točkovima.