Lamborghini Huracan Sterrato - prvi sportski terenac razjarenog bika

Razjarenog bika obično povezujemo sa prašnjavim putem, oštrim sunčevim zracima, uslovima koji nisu sasvim optimalni ili udobni.

Najnoviji Lamborghini automobil dobro se uklapa u te atribute. Predstavljen na prašnjavom zemljanom putu, izazivajući pomamu, Lamborghini Huracan Sterrato otelotvoruje pravi stav razjarenog bika. Otkriven upravo danas uoči svoje svetske premijere u Art Bazelu u Majamiju krajem meseca, Huracan Sterrato je prvi Lamborghini sportski automobil dizajniran da pruži uzbudljivo iskustvo vožnje kako na drumu tako i van njega.

Lamborghini Huracan Sterrato je zasnovan na off-road Huracan konceptu iz 2019. Iako liči na svog prethodnika, viši je i znatno širi od standardnog Huracan modela. Dolazi sa nekoliko nadogradnji kao što su svetla za maglu na prednjoj strani, kao i na krovu automobila, zajedno sa blatobranima koji bi trebalo da zaštite vaš automobil čak i nakon tutnjave prašnjavim putevima.

Novi Huracan Sterrato pokreće 5,2 litarski V10 motor sa 640KS, uz 7-stepeni menjač sa dvostrukim kvačilom. Lamborghini je u svojoj istoriji napravio dva terenska vozila – LM002 i Urus. Međutim, i LM002 i Urus su pravi terenci, dok je Sterrato terenski automobil koji je ujedno i superautomobil.

Za sada, Lamborghini je na zvaničnom sajtu objavio samo nekoliko fotografija novog Huracan Sterrato automobila, dok će više detalja biti otkriveno na zvaničnom debiju u Majamiju 30. novembra.

Luxury Experience