Lamborghini Diablo VT Roadster Donalda Trampa postavio novi aukcijski rekord

Lamborghini Diablo VT Roadster iz 1997. godine, napravljen po meri bivšeg predsednika Donalda Trampa, prodat je u subotu na aukciji Barrett-Jackson’s Scottsdale za 1,1 milion dolara.

Prema aukcijskoj kući, cena od milion dolara čini Lamborghini po meri najskupljim Diablo modelom na svetu. Aukcijska kuća je takođe dodala da je publika „navijala kada je Lamborghini Diablo VT roadster iz 1997. (Lot #1407) prethodno u vlasništvu Donalda Trampa postavio novi svetski rekord na aukciji sa prodajnom cenom od 1,1 milion dolara."

Pre aukcije, predvideli smo da bi zapanjujući Lambo mogao na kraju da zaradi više od milion dolara zahvaljujući istoriji vlasništva i svim prilagođavanjima koja ga čine zaista posebnim. Tramp je 1997. godine naručio novi Diablo VT Roadster, koji je jedan od samo 132 proizvedena za SAD od 1997-1999. Superautomobil V12 je završen u Blu Le Mans boji, koja nije bila zvanično dostupna 1997. i koju je Tramp naručio, što ovaj Diablo čini jedinstvenim.

Prema listi, „Trampu je bilo dozvoljeno da naruči ovaj Diablo zbog posebnog odnosa sa Lamborghini kompanijom. Pored toga, prilagođeni Diablo takođe ima pločicu „Donald Trump 1997 Diablo“ na vratima sa strane vozača, što dodatno naglašava poseban odnos koji je Tramp delio sa Lamborghini brendom.

Diablo pokreće 5,7-litarski V12 motor koji razvija 492 KS i 582 Nm obrtnog momenta, a uparen je sa petostepenim manuelnim menjačem putem kojeg se snaga prenosi na sva četiri točka. Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,1 sekundu i dostiže maksimalnih 325 km/h.

Diablo VT Roadster automobili u sličnom stanju, ali bez ikakve veze sa poznatim ličnostima, obično se prodaju za oko pola cene od ovog konkretnog primera.

Luxury Experience