Lamborghini Aventador Carbonado sasvim izgoreo u požaru

Superautomobili sa svojim masivnim motorima koji bljuju vatru, neretko proizvode dosta toplote i skloni su požarima…

Jednostavnom pretragom na Googleu, naići ćete na stotine fotografija retkih, egzotičnih modela od kojih je ostao samo pepeo, a među njima se nalazi više Lamborghini automobila. Ipak, ako ste ljubitelj četvorotočkaša, takva njihova sudbina vas sigurno pogađa još više, kada se radi o ultra-retkim mašinama koje su podlegle strašnoj smrti.

Pre nekoliko dana, Lamborghini Aventador koji je tjunirala kuća Mansory izgoreo je u požaru u Pragu, kada je sasvim uništen. Aventador je sadržao Mansory Carbonado karbonski komplet. I dok 6.5 litarski V12 motor regularnog Aventadora proizvodi 690 konjskih snaga, Carbonado Aventador dobija twin-turbo konverziju zbog koje proizvodi 1.250 konjskih snaga. Kao rezultat, on ne samo da ima mnogo više snage, ali uz to, proizvodi i mnogo više toplote.

Prema izveštajima inspektora, superautomobil se zapalio dok je vožen kroz tunel u Pragu. Razlog požara bio je tehnički defekt, dok je procenjena šteta u visini od 220.000 dolara, što je daleko manje od cene automobile koja iznosi 1.6 miliona američkih dolara. Ono što ružnu situaciju čini daleko lošijom jeste činjenica da je samo šest ovih modela ikada proizvedeno.