Kristijano Ronaldo se ponovio novim automobilom od pola miliona dolara

Više slika

Više slika

Kristijano Ronaldo svakako nije škrt kada se radi o kupovini dekadentnih stvari čemu svedoči njegova kolekcija automobila, kojoj je upravo dodao Ferrari Purosangue vredan 500.000 dolara...

Fudbalski superstar koji svoju karijeru gradi u Saudijskoj Arabiji obradovao je svojih 617 miliona pratilaca na Instagramu kada im je predstavio svoj najnoviji dodatak već luksuznom voznom parku. Ronaldo, obučen u Gucci trenerku, može se videti kako stoji pored svog tamnoplavog Purosangue modela na fotografiji koju je podelio sa svojim fanovima. Ferrari sa V12 motorom i četvora vrata ima početnu cenu od oko 400,000 dolara; međutim, konačna cena može lako premašiti pola miliona dolara sa čak i najosnovnijim opcijama na listi dodataka.

Iako je Purosangue skup automobil, daleko je od najskupljeg vozila u Ronaldovom obimnom automobilskom portfoliju. Najskuplji automobil koji poseduje ovaj 38-godišnjak je limitirana verzija Bugatti hiperautomobila. Nazvan Centodieci, očaravajući hiperautomobil baziran na Chiron modelu ograničen je na samo deset primeraka, svaki sa cenom od ogromnih 8.88 miliona dolara. Ronaldo je bio prilično glasan o svojoj ljubavi prema francuskom proizvođaču i više puta priznao da mu je omiljeni proizvođač automobila. Pored Centodieci modela, kolekcija petostrukog dobitnika Zlatne lopte uključuje i običan Chiron, koji je kupio 2017. godine, i Veyron 16.4 Grand Sports.

Ronaldo je poznat po svojoj ljubavi prema ultra luksuznim i retkim automobilima, a vrednost njegove kolekcije se procenjuje na više od 22 miliona dolara. Tu se ubraja i Mercedes G-Wagon Brabus vredan više od 760,000 dolara, koji mu je poklonila devojka, i mat crni Lamborghini Aventador. Takođe poseduje i Ferrari F12 TDF, a 2020. godine dodao je Rolls-Royce Cullinan svojoj kolekciji. Chevrolet Camaro vredan 45,000 dolara možda je najpristupačniji automobil u vlasništvu Ronalda, čija se trenutna neto vrednost procenjuje na oko 500 miliona dolara.

Purosangue je prvo serijsko vozilo koje je Ferrari proizveo sa četiri sedišta u kabini i visokim položajem vožnje nalik SUV. Namenjen konkurenciji sa Porsche Cayenne, Lamborghini Urus i Aston Martin DBX, Purosangue pokreće 6.5 litarski V12 motor koji može razviti 715 ks. Prema podacima Ferrari brenda, može ubrzati od 0 do 100 kilometara na čas za 3.3 sekunde i postići maksimalnu brzinu od 310 kilometara na čas.

Luxury Experience