Konačno predstavljen: Lamborghini Aventador SVJ Roadster

Lamborghini Huracan EVO Spyder neće biti jedini kabrio superautomobil koji će slavna italijanska marka predstaviti u Ženevi…

Baby Lambo modelu se pridružuje i Roadster verzija okorelog Aventador SVJ, a moramo priznati da smo jedva dočekali ovaj trenutak. Lamborghini Aventador SVJ Roadster zadržava svo ludilo i elektronsko čarobnjaštvo kupe varijante, koja je debitovala prošle godine.

“Aventador SVJ Roadster nasleđuje svu snagu, performanse i aerodinamičnu tehnologiju kupea, ali u svom ikonskom prisustvu i ponosu”, rekao je Stefano Domenikali. “On je fundamentalno zabavan za vožnju kao Aventador SVJ, ali uz dodatnu ekskluzivnost, odnosno opciju spuštenog krova. Sa istim neverovatnim performansama sa krovom i bez njega, Aventador SVJ Roadster u sebi sadrži dinamizam kupea, sa jedinstvenim duhom Lamborghini Roadster modela.

SVJ Roadster pokreće isti 6.5 litarski V12 motor sa unutrašnjim sagorevanjem koji smo mogli da vidimo u kupeu, a on proizvodi 770 konjskih snaga. Zbog skidanja krova, ovaj Lamborghini model morao je da dobije dodatne elemente zbog torzione rigidnosti, što mu je dodalo oko 50 kilograma dodatne težine.

Kao rezultat toga, Roadster za 2.9 sekundi ubrzava do sto kilometara na čas, što je za desetinku sporije od kupea, dok mu je maksimlana brzina 350 kilometara na čas. Dva karbonska krovna panela teška su malo više od 13 kilograma i mogu se smestiti ispod haube kada nisu u upotrebi. Proizvodnja ovog modela ograničena je na samo osamsto jedinica, sa cenom koja kreće od 570.000 evra.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE U pokretu