Koenigsegg u novom ruhu

Iako možda nikada nećete videti superautomobil ulaznog segmenta sa potpisom švedskog brenda Koenigsegg, brojni dizajneri se trude da nam pokažu kako bi taj model zapravo mogao da izgleda…

Ovog puta, fokusiramo se na delo studenta Lahti Instituta za dizajn, Esa Mustonena. Esa nije kreirao ovo kao običan projekat. On je radio na njemu u saradnji sa brendom Koenigsegg i sa RAW Design House, pod nadzorom samog Kristijana von Koenigsega. Automobil nam jasno stavlja do znanja kako bi futuristički model mogao da izgleda kada bi bio kreiran pod okriljem RAW podbrenda. On možda nema fluidne linije na koje smo navikli po uzoru na druge pripadnike Koenigsegg flote, ali ipak koristi njihov dizajnerski jezik odnoseći ga u sasvim drugom pravcu sa panelima, arhitekturom protoka vazduha i jednostavnim svetlosnim potpisima.

Koncept je dobio veliku kockastu prednju masku, koja je uramljena LED trakama, uz sinhro heliks vrata i ikonični Koenigsegg twin bubble krov. U enterijeru vozačke kabine, jedinstvena konfiguracija sa tri sedišta asocira nas na McLaren F1, dok modularni twin ekrani predstavljaju informativno-zabavne podatke i informacije vezane za rad automobila. Iako je ovo bila samo pokazna vežba, nadamo se da će ovaj lepotan u jednom momentu zapravo ugledati svetlost dana.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE U pokretu