Kako se Koenigsegg Gemera od 1.7 miliona dolara sređuje za dva sata

Koenigsegg Gemera je jedan od najintriganitnijih superautomobila ikada kreiranih, a uprkos tome što kupci očekuju svoje isporuke još uvek, ova predivna mašina se konstantno predstavlja vozačima širom sveta...

Kao što možemo zamisliti, inicijalni Gemera salonski primerak, koji je predstavljen od strane švedskog proizvođača čitavoj automobilskoj javnosti, više nije u besprekornom stanju kao onda kada je izašao iz fabrike, stoga je Koenigsegg nedavno pozvao Lerija Kosila, iz Ammo NYC kompanije, kako bi na brzinu popravio pojedine detalje, dok je automobil bio izložen na Menhetnu.

Boja ovog Gamera modela nije bila u previše lošem stanju, ali je ekspert za detaljisanje otrkio brojne tragove na vratima. Dodatno, nekoliko fleka i sitnih tragova bilo je vidno na prednjim krilima i rubovima točkova, najverovatnije nastalih kada su se ljudi u salonima naslanjali na automobil kako bi se fotografisali.

Kako bi popravio ove površine, Kosila je krenuo sa poliranjem metala ličnim proizvodima svoje kompanije. On je imao svega par sati pre nego što automobil krene na put iz Njujorka u Boston zbog salonskog predstavljanja, tako da nije bio u mogućnosti temeljno da prođe svaki deo automobila i umesto toga se fokusirao na popravljanje udardnih delova.

Nakon što je većina nepravilnosti uklonjena, ovaj stručnjak primenio je keramički sloj boji karoseriji kako bi joj pružio izvanredan sjaj, zaštićujući je na daljim putovanjima.

Brojne stvari vezane za Gamera model čine ga potpuno unikatnim, najočiglednija od njih je činjenica da se ovde radi o četvorosedu koji izgleda kao dvosed hiperautomobil. Ovu zver takođe pokreće i maleni dvolitarski trocilindraš bez bregaste, sa dva turbo punjača, koji stvara 600 ks i 600 Nm obrtnog momenta, ali je uparen sa tri električna motora kako bi stvorio konačni izlaz od brutalnih 1.100 ks.

AutoExclusive