Kako je Lamborghini Huracan spasio jedan život

Mnogi ljudi će reći da je ova godina poput ružnog sna koji nikako da se završi…

Ipak, u svakoj tami postoji tračak sunca, pa i u ovoj godini imamo priliku da pročitamo poneku pozitivnu i lepu vest u moru negativnosti, što nam daje nadu i snagu da nastavimo da se borimo. Danas, za vas imamo priču o Lamborghini modelu koji je odigrao ključnu ulogu u spašavanju života.

Lamborghini Huracan koji je deo italijanske policijske flote korišćen je za transport bubrega iz severne Italije do Rima. Za ovu misiju, bubreg je morao biti prevezen iz Padove, grada u Veneto regionu severne Italije do Gemelli bolnice u Rimu, prelazeći pritom rastojanje od 490 kilometara. Ovo putovanje uglavnom traje skoro pet sati kada se ide automobilom, ali, italijanski policijski Huracan je uspeo da ga pređe za rekordna tri sata, bezbedno dostavivši bubreg lekarima koji su već bili u pripravnosti.

Prema izveštajima online medija Wanted iz Rima, Huracan je razvijao brzinu do 230 kilometara na čas na javnim putevima, sa sve sirenama i rotacionim svetlima. Kako saznajemo, Lamborghini Huracan je dodat italijanskoj policijskoj floti 2017.godine za specijalne zadatke, poput hitnog transporta krvi i organa.

Za ove svrhe, prednji prtljažnik superautomobila je modifikovan pa sada sadrži frižider za bezbedno prevoženje organa, kao i defibrilator za hitne situacije. Model je odeven u plavu i belu šemu boja po kojoj je policijska jedinica poznata.

Na kraju, možemo još reći da ovaj automobil pokreće V10 motor sa unutrašnjim sagorevanjem, koji izbacuje 610 konjskih snaga, kojem u daju ubrzanje od nula do sto kilometara na čas za samo 3.2 sekunde i maksimalnu brzinu od 323 kilometra na čas.