Kako izgleda novi Bentley BACALAR

Toliko dugo smo čekali da vidimo kako će izgledati novi Bentley...

Zaobljeni farovi i tanki LED DRL-ovi bacaju svetlo na novu rešetku koja je postala manja u odnosu na prethodne modele. Prednji branik je manji, mada poseduje veće bočne nabore i i masivnije usisnike za vazduh. Auto sedi na 22-inčnim felnama koje mu daju sprotski izgled i čine da on izgleda vrlo atraktivno i moderno.

Zadnji deo izgleda manje popunjen u odnosu na EXP 100 GT model, koji je služio kao inspiracija novom Bacalar modelu. Branik je drugačiji i uključuje difuzor koji ostavlja prostor za pravougaone izduvne cevi. Bacalar ispod haube skriva motor sa unutrašnjim sagorevanjem koji proizvodi snagu od 1.340 konjskih snaga i 1.191 Nm obrtnog momenta.

Reč je o 6,0-litarskom twin-turbo V12 benzinskom motoru koji je usklađen sa osmostepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom i pogonom na sve točkove koji menja obrtni momenat između dve osovine. Proizvodi 659 KS više od Continental GT modela, kao i 900 Nm obrtnog momenta. Automobil takođe sadrži 48-voltni sistem za dinamički vožnju koji nudi „odzivnu vožnju i izvanredno rukovanje i prilagođavanje u svim uslovima“, kaže Bentley.

Što se tiče enterijera, on je potpuno jedinstven i inovativan, pa vam predstavljamo fotografije koje će vam ga najbolje opisati, a koje će vam takođe dočarati i prelepi dizajn samog eksterijera.

Proizvodnja Bacalara ograničena je na samo 12 jedinica,a cena još uvek nije poznata.

AutoExclusive