Kako će izgledati novi BMW X3

Redizajnirana BMW X3 linija odmah je iza ugla, dok nam novi renderi pružaju dobar uvid u to što možemo očekivati...

Trenutna X3 varijanta u proizvodnji je oko tri godine i pre nekoliko meseci različite novinske agencije i njihovi fotografi, uspeli su da uhvate nekoliko prototipova usred njihovog testiranja. Iako poseduju kamuflažne folije širom prednjeg i zadnjeg dela, sve uočene varijante došle su potpuno ogoljene putem novih rendera i po prvi put možemo videti koje su glavne promene napravljene u poređenju sa trenutnom varijantom. Što je već stanrdardno za međuciklusno osvežavanje svih modela kompanije BMW, drastične izmene karoserije ostale su po strani.

Glavna i najznačajnija razlika između redizajnirane linije i starog modela X3 jesu nešto ugaoniji farovi, slični na neki način onima sa modela X5. Sa druge strane, renderinzi prikazuju pojednostavljene usisnike vazduha na prednjem delu i nešto što deluje kao identična horizontalna traka dnevnih svetala postojećeg automobila.

Pozadi, novi X3 poseduje izraženo sportske štopaljke i dentičnog oglika kao one na trenutnim jedinicama, sa dodatkom LED grafika. Kao iznenađenje, ovaj redizajnirani SUV donosi nešto muskulativniji zadnji branik, dok se takođe mogu videti i nešto jednostavnija, okrugla izduva, koja su zamenila velike pravougaone.

Kompanija BMW ne planira da pravi bilo kakve modifikacije u pokretačkom segmentu na svojim 2022 X3 automobilima. Po svemu sudeći, osveženi modeli nastaviće da se prodaju sa opsegom benzinskih i dizel agregata, pored makar jednog priključno hibridnog sistema. Nastavljajući svoju slavnu lozu, opseg X3 M napajan trolitarskim tvin turbo motorom dobrim za 473 ks u stanradnoj formi i 503 ks u Competition specifikacijama ostaje nepromenjen, takođe.