Jedva voženi Lamborghini Countach iz 1989. godine odlazi na aukciju

Definitivno imate dovoljno mesta u svojoj garaži za ovaj Lamborghini model koji je definisao čitavu jednu generaciju superautomobila....

Crni Lamborghini Countach iz 1989. godine za 25. godišnjicu upravo je ponuđen na aukciji na "Bring a Trailer". Primerak ovog ikoničnog superautomobila izgleda da je u odličnom stanju i prešao je samo 6.500 kilometara.

Možemo slobodno reći da je Countach model delimično zaslužan što je Lamborghini danas jedan od najvećih brendova u svetu superautomobila. Lansiran 1974. godine, ovaj superautomobil postavio je osnovu za svaki koji je usledio, uključujući njihov najnoviji model, hibridni Revuelto. Ovaj impozantni V-12 bio je u proizvodnji 16 godina, tokom kojih je sa trake sišlo pet različitih iteracija, od kojih je poslednja bila za 25. godišnjicu. Poslednji Countach, koji se pojavio 1988. godine, imao je redizajniran izgled zahvaljujući Horaciju Paganiju, koji će osnovati proizvođača hiperautomobila Pagani Automobil naredne decenije.

Ovaj Countach 25th Anniversary specifikacije za SAD je jedan od samo 658 primeraka proizvedenih pre nego što je proizvodnja završena 1990. godine. Redizajnirano telo automobila, koje ima aerodinamički paket koji je veći i smeliji od svega što je prethodilo, završeno je u sjajnom sloju crne boje i vozi se na setu 17-inčnih višekrakih trkačkih točkova. Trenutni vlasnik automobila zamenio je njegov masivni branik sa uglađenijom verzijom koja se nalazi na evropskim specifikacijama automobila i uklonio mu zadnje krilo. Kada podignete njegova makaze vrata, vidite da je notorno neudobna dvoseda kabina prekrivena crnom kožom, uključujući i obnovljenu kontrolnu tablu.

Iako je verzija za 25. godišnjicu prošla kroz preobražaj, ispod haube je ostala ista zver. Ovaj primerak, kao i njegov prethodnik LP500 Quattrovalvole, ima 5.2-litarski V-12 motor, koji proizvodi 449 ks i 500 Nm obrtnog momenta, koji se prenosi na zadnje točkove pomoću petostepenog ručnog menjača. Može da ubrza od nule do 100 kilometara na čas za 4,5 sekunde i ima maksimalnu brzinu od 297 km/h. Iako je star preko 35 godina, automobil je u vrlo dobrom stanju. Prešao je samo 5.500 kilometara kao što smo već rekli i dolazi sa čistim izveštajem Carfax.

Sa preostalih 10 dana do kraja aukcije, ponude za crni Countach 25th Anniversary već su dostigle 388,888 dolara. S obzirom na njegovo stanje i malu kilometražu, taj broj će gotovo sigurno rasti u narednim danima.

Pogledajte galeriju

Luxury Experience