Jedini “White Enzo” Ferrari na svetu je pravi superautomobil jednorog

Prvobitno u vlasništvu misterioznog milijardera, jedini beli Ferrari Enzo ide na aukciju.

Superautomobil Ferrari Enzo, nazvan u čast osnivača brenda opsednutog trkama, stvorio je most između F50 iz 1990-ih i hibridnog LaFerrari iz ere 2010-ih. Ali čak ni najveći ljubitelji Ferrari automobila sigurno nikada nisu videli ni jedan automobil koji je fabrički ofarban belom bojom.

To je zato što je 20 “Extracampionario” automobila završeno u nestandardnim bojama bilo ponuđeno samo najbogatijim i najlojalnijim kupcima brenda Ferrari. Ovaj model, sa šasijom 133023, je jedini Enzo ofarban u belu nijansu „Bianco Avus“.

U kabini ovog prelepog Enza nalazi se Nero koža koja krasi instrument tablu, volan i naslone sedišta. Brojne komponente od ugljeničnih vlakana su takođe vidljive svuda. Snaga dolazi zahvaljujući 6,0-litarskom V12 motoru sa prirodnim usisavanjem koji omogučava 651 KS. Ovaj primerak je prešao samo 9.600 km i služio bi kao savršen dodatak svakoj privatnoj kolekciji.

Aukcijska kuća Sotheby’s ima više detalja o poreklu ovog automobila. Listing otkriva da je Enzo prvo sleteo u ruke Symbol Automobiles u Švajcarskoj, gde je prodat svom prvom vlasniku, nemačko-švajcarskom milijarderu. Očigledno, nisu često vozili auto i ostao je u garaži dosta vremena. Izvezen je u Hong Kong 2011. Zanimljivo je da automobil nikada nije registrovan u Hong Kongu jer je volan na levoj strani i umesto toga je bio u značajnoj Ferrari kolekciji. Dobio je Ferrari Classiche sertifikat u novembru 2012. godine i nedavno je dobio punu uslugu kod ovlašćenog distributera u Hong Kongu, Blackbird Concessionaries. Automobil se trenutno nalazi u Kanadi.

Veruje se da će ovaj automobil biti prodat po vrlo visokoj ceni na predstojećoj aukciji. Vrednosti preprodaje Ferrari Enzoa bile su veoma visoke poslednjih godina, a u avgustu prošle godine, crni primerak koji je prešao preko 27.358 km prodat je za 3,36 miliona dolara. Enzo sa manjom kilometražom koji je prešao samo 4.760 km prodat je u martu za 2,84 miliona evra.

Luxury Experience