Jaguar je upravo predstavio 2021 Jaguar XF - i bolji je nego ikada!

Jaguar je upravo zvanično predstavio svoj osveženi 2021 XF model, koji je dobio novi eksterijer i brojna unaprađenja pogonskog sklopa i tehnologije…

Počevši od eksterijera, ovaj osveženi Jaguar XF sadrži revidiranu prednju rešetku i nove farove, zajedno sa ‘Double J’ LED dnevnim svetlima. Jaguar dizajneri takođe su kreirali nove prednje i zadnje branike, dok su takođe prilagodili i poziciona svetla. Ispod svega toga, Jaguar dolazi sa dve opcije benzinskog motora sa četiri cilindra. Prva varijanta ima 246 konjskih snaga i 365 Nm obrtnog momenta, a dolazi uparena sa osmostepenom automatskom transmisijom koja je dostupna za pogonom na zadnjim ili sva četiri točka. Druga opcija takođe je dvolitarski turbo, koji izbacuje 296 konjskijh snaga i 400 Nm obrtnog momenta, a ponuđen je ekskluzivno sa osmostepenim prenosom i pogonom na sva četiri točka.

Kako kažu iz Jaguar brenda, model ulaznog nivoa može ubrzati do sto kilometara na čas iz mesta za 6.5 sekundi, dok benzinska varijanta sa pogonom na sva četiri točka do iste cifre dolazi za 5.8 sekundi. U ponudi će biti i dvolitarski dizel motor sa turbopunjačem, koji ima delimično hibridni sklop sa sistemom od 48 volti i generatorom sa kaišima. Ova varijanta proizvodi 201 konjsku snagu i 430 Nm obrtnog momenta, dok takođe dolazi sa osmostepenim prenosom sa pogonom na zadnjim ili sva četiri točka.

U enterijeru vozačke kabine, osveženi 2021 Jaguar XF dobio je sasvim novi ekran od 11.4 inča sa zaobljenim staklom, koji trenutno nije dostupan u bilo kom drugom modelu. Ekran je za 48 % veći od svog prethodnika, dok je tri puta jasniji i poseduje pojednostavljenu strukturu menija, koja vozačima daje mogućnost završavanja “poslova” sa samo dva dodira ili manje. Displej takođe sadrži najnoviji Pivi Pro operativni sistem koji dolazi sa Apple CarPlay i Android Auto kao standardnom ponudom.

Jaguar je takođe opremio novi sedan digitalnom instrument tablom, koja je prilagodiva, a radi u konjkukciji sa Head-Up displejem. Za sada, cena i dostupnost ovog modela nisu objavljeni, ali možete uživati u našoj opsežnoj galeriji.

« 69 70 71 Pogledajte galeriju 2 3 4 »