Iz prve ruke: kako izgleda vožnja u Bugatti Divo modelu

Bugatti Divo jedan je od najređih i najegzotičnijih automobila na našoj planeti…

Sa početnom cenom od 6 miliona dolara, koja je sada dostigla oko osam miliona, i samo četrdeset primeraka koji će biti proizvedeni, ovaj hiperautomobil je raritet koji osvaja i YouTube. Kao što verovatno i sami znate, čuvena vlogerka i influenserka sveta automobila, Supercar Blondie, nikako nije stranac kada se govori o egzotičnim mašinama. Simpatična plavuša je više puta bila u prilici da prva u celom svetu sedne za volan unikatnog automobila, a da potom sa svojim pratiocima velikodušno podeli prve utiske. Kao što smo i očekivali, ona je uspela da se dočepa i Bugatti Divo modela, pa nam je otkrila sve njegove detalje, koje smo možda ranije propustili.

YouTuberka, odnosno Aleksandra Hirši, dobila je priliku da provoza i snimi ovaj model zahvaljujući svom fanu koji je želeo da ostane anoniman. To je svakako velika čast, kada se uzme u obzir cena ovog modela i neverovatno ograničeni ciklus proizvodnje. Bugatti vam neće prodati Divo model, čak i da dođete sa osam miliona dolara u kešu.

“Ne možete pozvati Bugatti i reći, ‘Hej, dopada mi se Divo, mogu li da dobijem jedan?’. To jednostavno ne ide tako. Ako ih kontaktirate, pitaće vas da li imate Chiron u svojoj garaži, a ako nemate taj hiperautomobil od tri miliona dolara, tu se priča završava, prekinuće vam vezu”, objašnjava Blondie.

U videu, Aleksandra je prošla kroz sve detalje koji opravdavaju bajkovito visoku cenu ovog modela, uključujući unikatni Hexa-pipe izduvni sistem, predivnu boju, neverovatne farove i štop svetla, kao i aero paket. Ipak, šlag na torti je svakako osmolitarski quad-turbocharged W16 motor koji izbacuje 1.500 konjskih snaga. “Ne možete ni da zamislite kako izgleda vožnja. Tako je glatka, toliko vam je snage u rukama, ne mogu ni da vam objasnim”, kaže Aleksandra.

Predlažemo vam da se udobno smestite, prelistate našu galeriju, a potom pogledate i njen simpatični i zaista detaljni video koji se nalazi ispod teksta: