Ferrari Roma Spider je konačno stigao sa mekim krovom koji se uvlači i sa 612 konjskih snaga

Ferrari je konačno predstavio kabriolet varijantu prelepog Roma modela koji zamenjuje Portofino M u liniji italijanskog proizvođača automobila.

Ferrari Roma Spider je prvi Ferrari sa prednjim motorom koji dolazi sa tekstilnim krovom još od modela 365GTS/4 koji je izašao 1969. Sklopivi krov od tkanine se lepo stapa sa Roma retro-modernim stilom i njegovom dugačkom haubom i zaobljenim oblinama, što ga čini jednim od najlepših kabrioleta koje smo do sada videli. Ferrari kaže da je meki krov napravljen korišćenjem specijalnih višeslojnih tkanina i proizvodi „akustičnu udobnost u rangu sa tvrdim krovovima koji se mogu uvlačiti“. Potrebno je 13,5 sekundi da se potpuno aktivira i može se raditi pri brzinama do 60 km/h.

Srećom, Ferrari nije morao mnogo da prilagođava zadivljujuću estetiku Roma Spider da bi se prilagodio sklopivom mekom krovu. Italijanski brend kaže da je aktivni zadnji spojler morao da bude redizajniran i ponovo kalibrisan, dok je zadnji deo šasije takođe morao da bude ojačan.

Poput Roma kupea koji je debitovao 2019. godine, verziju Spider pokreće prednji, tvin-turbo 3,9-litarski V8 koji proizvodi 612 KS i najviših 760 Nm obrtnog momenta.

Uprkos dodatnoj težini, Ferrari tvrdi da Roma Spider može da ubrza od nule do 100 km/h za samo 3,4 sekunde i ima maksimalnu brzinu 320 km/h.

Kada je reč o enterijeru raspored i dizajn kabine su nepromenjeni, što uključuje visoku centralnu konzolu, centralni displej od 8,4 inča itd. Međutim, tasteri na volanu su revidirani radi lakšeg korišćenja. Ferrari tek treba da objavi cene, ali očekujemo da će koštati oko 280.000 dolara.

Luxury Experience