Ferrari predstavlja 2020 Ferrari F8 Spider

Pre šest meseci, tokom ženevskog salona automobila, Ferrari je zvanično predstavio F8 Tributo Coupe – zamenski model za Ferrari 488 GTB.

Sada je, po svemu sudeći došlo vreme da se novi superautomobil pridruži postavci ovog sjajnog brenda. Ferrari F8 suštinski menja 488 Spider, a konstruisan je upotrebom istih sastojaka koji su korišćeni za njegovog kupe rođaka – njega pokreće isti V8 motor sa 710 konjskih snaga koji smo mogli da vidimo u Ferrari 488 Pista, a akcentovan je unapređenom verzijom 488 GTB šasije. Kao rezultat, novi F8 Spider je oko dvadeset kilograma lakši od 488 Spider i sadrži pedeset konja više. Prema Ferrari brendu, novi kabrio superautomobil od nula do sto kilometara na čas ubrzava za 2.9 sekundi, dok od nula do dvesta kilometara na čas ubrzava za 8.2 sekunde. Maksimalna brzina ovog modela je 340 kilometara na čas.

Poput doptop modela kog menja, novi Ferrari F8 Spider sadrži modularni tvrdi krov, koji se može navući ili spakovati za četrnaest sekundi, pri maksimalnoj brzini do 45 kilometara na sat. Estetski gledano, sve ostalo je skoro pa identično F8 Tributo Coupe modelu, uključujući uglađene LED farove, velike usisnike i predivne četvrtaste pozicije, inspirisane klasičnim Ferrari modelima. 2020 Ferrari F8 Spider dobio je početnu cenu od 262.000 evra u Italiji, što je za oko jedanaest posto skuplje od prethodnog superautomobila ovog tipa. Proizvodnja novog modela će početi tokom prve polovine iduće godine, dok će dostave krenuti idućeg leta.