Ferrari od 400.000 dolara sleteo u jezero

Prema navodima, njegov nesrećni i nepromišljeni vlasnik zaboravio je da povuče ručnu…

Produžite dalje, ovde nema šta da se vidi – osim luksuznog italijanskog egzotičnog četvorotočkaša, koji je odlučio da utoli svoju žeđ u jezeru. Naravno, situacija nije baš takva, već predstavlja još jedan primer nepromišljenog vlasnika superautomobila koji je uspeo da uništi prelepu mašinu i komad automobilske umetnosti.

Kako saznajemo, ovaj incident se odigrao u severnom delu Italije, kada je crno obojeni Ferrari 812 GTS završio u jezeru Garda, jer je njegov vlasnik zaboravio da povuče ručnu i ostavio svog ljubimca nezaštićenog, parkiranog na površini sa usponom. Prema izveštajima italijanskih medija, Ferrari je bio parkiran ispred Sirmione navoza, gde brodovi istovaraju ili utovaraju robu, dok je vozač bio unutar vozila od skoro pola miliona dolara kada je do nezgode došlo. Ipak, vlasnik je prekasno shvatio (!?) da je njegov automobile u pokretu i da ide prema vodi, pa nije nikako mogao da spreči nemili događaj.

Kabrio Ferrari pukom srećom nije otišao do dna jezera, pa je samo delimično bio pod vodom. Sudeći po slikama, samo prednji deo deluje kao da je bio u plitkom delu vode. Automobil ipak nije bio u voznom stanju kada je izvučen iz jezera, pa je šlep služba imala zaista zanimljivo poslepodne. Za sada, nemamo informacija vezanih za količinu štete, ali znamo da se motor ovog lepotana nalazi u njegovom prednjem delu, što nam dovoljno govori. Nadamo se samo da je vlasnik bio dovoljno pametan da ne pokuša da ga pokrene i ispuni jezerskom vodom.

Takođe, kako Motor1 publikacija objašnjava, Ferrari 812 GTS se ne može tek tako izbaciti iz brzine ili ubaciti u ler, već to zahteva malo poduži proces, što nas dovodi do motiva vlasnika, Bilo kako bilo, složićete se sa nama da je prava šteta što je jedan od poslednjih egzotika sa V12 motorom ovako loše tretiran.