Ferrari od 400.000 dolara kao žrtva pomahnitalog YouTubera

Više slika

Više slika

Od bukvalnog rušenja kapije do odlaska van terena i pravljenja krofni – pompezni jutjuber uništava potpuno novi Ferrari od 400.000 dolara izvodeći lude vratolomije sa njim samo da bi razbesneo legendarnog italijanskog proizvođača superautomobila…

Bogati YouTube influenseri su ponovo u centru pažnje! Ovog puta netaknuti Ferrari superautomobil bio je podvrgnut odvratnoj okrutnosti u ime pregleda i lajkova. Popularni američki jutjuber Whistlin Dizel, zvani Kodi, poznat je po izvođenju ludih automobilskih vratolomija i rukovanju egzotičnim automobilima da bi napravio viralni sadržaj na društvenim mrežama. On je isti tip koji je privukao pažnju na Jutjubu pre nekoliko meseci jer je mučio Mercedes-AMG G63 crvene boje da bi testirao njegovu izdržljivost i čak ga bacio na kuću. Ali za svoj najnoviji video, Jutjuber je svoje ludosti podigao na potpuno novi nivo i krenuo za najprestižnijom automobilskom markom na svetu. Pod naslovom „Kupio sam Ferrari od 400.000 dolara samo da bih ga uništio“, video prikazuje uticajnog čoveka koji pokušava da ubije Ferrari F8 Tributo iz 2020. sa samo 4828 km na odometru prolazeći kroz seriju testova na terenu i igrajući se njime na načine koji se mnogima neće dopasti.

Ferrari brend je poznat po tome što je istorijski bio opsednut i čak paranoičan imidžom svog brenda i po tome što je svoje kupce tužio zbog najtrivijalnijih stvari. Sećate se Deadmau5 i njegovog Purrarija? Duga je lista takvih incidenata u kojima je italijanska marka pretila slavnim ličnostima tužbama ili im je jednostavno zabranila kupovinu njenih automobila. Najnoviji video WhistlinDiesel-a ima za cilj da ismeje Ferrari zbog ovakvog ponašanja i prilično otvoren izazov da ga progoni zbog zloupotrebe F8 Tributo. U stvari, video počinje tako što se Kodi i njegov prijatelj šale o Ferrari paranoji sa jasnim referencama na fijasko Deadmau5. Video počinje sa lomljenjem privezka za ključeve, ali prelazi na mnogo destruktivnije aktivnosti kao što je guranje flaše vode kroz prednju lopaticu za vazduh, crtanje Ferrarijevog logotipa markerom, pa čak i skakanje na trup. Međutim, ništa od toga ne izgleda tako loše kao ono što se kasnije dešava sa superautomobilom vrednim 400.000 dolara.

Kada završi sa poigravanjem sa F8 u garaži, Kodi izvodi Ferrari napolje, izvodeći divlje krofne dok oživljava svoj 3,9-litarski V8. U jednom trenutku čak skače na krov od ugljeničnih vlakana da testira njegovu snagu. Zatim je preokrenuo superautomobil u terensku stazu i razbio ogradu, i zamalo se zabio u Toyotu Hilux. Od ovog trenutka stvari postaju samo još grublje. On klizi i driftuje ovim automobilom sa zadnjim pogonom na zemljanom putu, sa sitnim kamenčićima i trunjem koji uništavaju skupu farbu. Zatim ga vozi po travnatim površinama, čak se i zaglavi u blatu što baca brojne kodove upozorenja. Međutim, čini se da F8 Tributo i dalje radi savršeno.

Jutjuber kasnije vozi automobil po bujičnom pljusku koji je blatom i granjem začepio prednji razdelnik i ventilacione otvore. Da bi ih se otarasio, Kodi pere Ferrari sredstvom za pranje pod pritiskom dovoljno jakim da skine boju sa karoserije, pa čak i uništi neke od manje čvrstih delova. Ali Jutjuber još uvek nije završio sa Ferrari modelom. Vraća ga u svoju garažu gde ga stavlja u “kavez”. Ali nemojte se zavaravati misleći da je to za bezbedno parkiranje Ferrari modela. Umesto toga, YouTuber nastavlja da baca teške alate i merdevine na njega kako bi proverio da li poklopac sa mehurićima može da zadrži Ferrari unutra. Poznavajući Ferrari istoriju, biće zanimljivo videti kako će italijanska marka reagovati na ovo.

WhistlinDiesel i njegove lude YouTube vratolomije

WhistlinDiesel je popularni kreator YouTube sadržaja iz Sjedinjenih Država sa više od 4,7 miliona pretplatnika na platformi u vreme pisanja. Veruje se da je njegovo pravo ime Kodi Detviler, ali na Jutjuberu ima vrlo malo ličnih podataka. Popularnost je stekao snimcima opasnih vratolomija u automobilu i kreiranjem divljih automobilskih kreacija, uglavnom od kamiona. Takođe poseduje Lamborghini Huracan sa dvostrukim turbo punjačem i Audi R8 sa dva turbo punjača i redovno izvodi divlje vratolomije sa superautomobilima.

Luxury Experience