Ferrari 296 GTS kabriolet debituje taman na vreme za leto

Prošlo je manje od godinu dana otkako je Ferrari predstavio 296 GTB sa V6 pogonom, a hibridni superautomobil već je iznedrio verziju sa otvorenim krovom.

Na tipičan Ferrari način, GTS dobija čvrsti sklopivi krov i potrebno mu je 14 sekundi da se podigne ili spusti, a taj proces se može obavljati i dok se automobil kreće brzinom od 45 km/h.

Mehanizam je veoma sličan onom koji koristi Ferrari SF90 Spider; krov se deli na dva dela kako bi stajao u ravni sa motorom kada se sklopi. Kada je krov zatvoren, GTS izgleda skoro identično kupe verziji.

Hibridni pogonski sklop u GTS-u je takođe identičan „kupe bratu“. Sastoji se od 3,0-litarskog V6 koji je sposoban sam da proizvede 663 konjske snage, dok električni motor povećava ukupnu snagu na 830 KS i 546 lb-ft obrtnog momenta.

GTS je teži za 70 kg zbog sklopivog krovnog mehanizma, međutim, Ferari tvrdi da dodatna težina nije imala negativan uticaj na performanse superautomobila. Ipak, modifikacija koja pruža osećaj vetra u kosi do 200 km/h stiže za 7,6 sekundi, dok kupeu nije potrebno toliko vremena (7,3 sekundi). Najviša brzina kretanja dostiže cifru od impresivnih 330 km/h.

Baš kao i 296 GTB sa fiksnim krovom, kabriolet verzija ima bateriju od 7,45 kVh koja joj daje potpuno električni domet vožnje od 25,5 milja. Ferrari takođe nudi 296 GTS sa paketom Assetto Fiorano koji dodaje Multimatic podesive amortizere, aerodinamičke modifikacije za povećanu silu pritiska, nekoliko komponenti za uštedu težine i Michelin Pilot Sport Cup 2 R gume. Posebna liverije inspirisana modelom 250 Le Mans takođe je deo paketa.

Cene još nisu otkrivene, ali se očekuje da će Ferrari 296 GTS kabriolet koštati oko 350.000 dolara.