Ferrari 275 GTB/4 Stiva Mekvina ide na aukciju

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RM Sotheby's (@rmsothebys)

Ferrari 275 GTB/4 koji je nekada bio u vlasništvu Stiva Mekvina biće aukcijski prodat u avgustu ove godine pod okriljem aukcijske kuće RM Sotheby's...

Na listi legendi ne samo Holivuda već i auto-sporta 20. veka, ime Stiva Mekvina zauzima jedno od prvih mesta, budući da se on dokazao i kao strastveni trkač i kao zvezda kultnih filmova.

Stiv Mekvin je pored sjajnih uloga, takođe bio strastveni kolekcionar automobila. Među onima koji su nekada bili parkirani u njegovoj garaži je i ovaj besprekorno restaurirani Ferrari 275 GTB/4, koji će biti aukcijski prodat uz pomoć aukcijske kuće RM Sotheby's. Berlinetta iz 1967. bio je jedan od četiri klasična Ferrari modela koje je glumac vozio tokom svog života, zajedno sa luksuznim Jaguar XKSS. Takođe, jedan od automobila koje je posedovao i voleo bio je izuzetno redak Spyder 275 GTS/4 NART, ali nakon sudara u Malibuu, nije želeo da čeka njegovu dugu i skupu popravku i zato ga je zamenio, kupivši Ferrari 275 GTB/4.

Automobil je kupio Hollywood Sport Cars u decembru 1967. Nakon kupovine, glumac je pozajmio mnoge od svojih omiljenih elemenata od uništenog Spyder 275 GTS/4 NART, kako bi ih dodao svom novom 275 GTB/4, uključujući novu tamnocrvenu boju koja je nazvana Chianti Red, Borrani točkove i elegantno integrisani retrovizor na braniku sa vozačeve strane. Mekvinov Ferrari je menjao vlasnika nekoliko puta tokom decenija, pre nego što je završio u kolekciji australijskog pobednika Le Mana iz 1983. Verna Sapana.

Ferrari 275 GTB/4 iz 1967. godine u vlasništvu Stiva Mekvina prodaće RM Sotheby’s na predstojećoj aukciji kuće u Montereju, 18. i 19. avgusta. 

Luxury Experience