Elon Mask tvrdi da će Tesla Cybertruck moći „nakratko da služi kao brod“

Ako dugo očekivani EV ikada stigne, možda će moći da pluta...

Iako niko ne zna kada ili čak da li će Tesla Cybertruck krenuti u proizvodnju, to nije sprečilo Elona Maska da da još jedno čudno obećanje o vozilu. U četvrtak je generalni direktor proizvođača električnih vozila iz vedra neba najavio da će predstojeći Tesla Cybertruck moći „nakratko da služi kao brod“. Očigledno, vozilo će biti „dovoljno vodootporno“ da pređe kratke vodene površine, poput jezera ili reka.

Koliko god da Maskove tvrdnje deluju nemoguće ili smešno, nisu u potpunosti van domena mogućnosti. Prema Motor Trendu, bilo koje vozilo sa potpuno zatvorenim donjim delom — što će verovatno imati Cybertruck, tehnički može da pluta kratko vreme, ali postoji razlika između plutanja i stvarnog funkcionisanja automobila u vodi. Da bi mogao da zameni brod, Tesla mora da osmisli kako će da zadrži vozilo na površini vode i kontroliše ga.

Mask i Tesla su imali određenih poteškoća da ispune svoja obećanja kada je u pitanju Cybertruck - barem do sada. Kompanija je više puta odlagala EV od prvog predstavljanja u novembru 2019. Poslednje odlaganje negde sledeće godine takođe je propraćeno ne baš suptilnim nagoveštajem da će početna cena biti veća od 39.900 dolara. Uprkos tome što je dizajn odavno finalizovan, zbog nedostatka delova i ograničenja lanca snabdevanja još uvek nije započela proizvodnja. Prema najnovijim informacijama, proizvodnja kreće početkom sledeće godine u Gigafactory fabrici u Teksasu.

Luxury Experience