Daleko moćniji i lakši BMW M5 CS

BMW  je predstavio svoj prvi ikada M5 CS model, brže i mnogo agresivnije izdanje M5 opsega...

U procesu skidanja velikih sedamdeset kilograma težine, ugljenična vlakna su odigrala svoju ulogu, a kada se novi M5 pojavio, pridružio se M2 i CS vrezijama nemačkog proizvođača. Zajedno sa povećanjem snage na 626 ks, manje vešanje CS linije tjunirano je kako bi dobilo karakteristike trkačkih modela i praćeno je karbonsko keramičkim kočnicama sa šest ventila, lakim točkovima od posebne legure aluminijuma, kao i haubom, krovom, retrovizorima, sedištima i prednjim spliterom kreiranim od ugljeničnih vlakana.

Sa novom peticom kupci mogu očekivati pogon na svim točkovima u standardnoj ponudi, dok je BMW odradio fino tjuniranje svog osmostepenog automatskog menjača, sportski i korektno, posebno štelujući njegov diferencijal, kako bi model sa lakoćom mogao da driftuje.  

Standardni M5 Competition već dostiže ubrzanje do sto iz mesta za 3,1 sekund, ali sa više snage i manje kilograma, ova cifra je u slučaju nove mašine približila se ciljanom vremenu od tri sekunde. Sa druge strane, kupci ne mogu očekivati previše komfora, jer kako deluje, kompanija BMW uložila dosta napora radi smanjivanja terata, što uprošćeno rečeno znači - lagani materijali manje luksuza, ali daleko više sporskih karakteristika.

Sa cenom od 159.475 evra, 40 hiljada manjom u poređenju sa Competition verzijom na kojoj je baziran, CS model dolazi sa velikim brojem besprekornih komponenti i novih postavki, obećavajući najbolje moguće vzačko iskustvo vrhunskog BMW M izdanja. 

CS je brži od svih svojih rivala na pravcu, sa četiri desetinke ispred AMG verzije i tri desetinke manje u poređenju sa M5 Competition linijom. Dosta lakši i moćniji CS ubrzava do 200 km/h za 10,4 sekunde iz mesta i razvija maksimalnih 304 km/h.

The BMW M5 CS - First Glimpse.

We never run out of surprises here at BMW M. Have a sneak peek at what's hiding under the cover. We wish you a happy 2021! https://www.instagram.com/markusflasch/ BMW M5 CS: Fuel consumption in l/100 km (combined): 11.3 - 11.2. CO2 emissions in g/km (combined): 258 - 253. Further information: www.bmw.com/disclaimer.

Posted by BMW M on Monday, 28 December 2020

Izvor: Autoexclusive.rs