Da li ste spremni za novu Aston Martin revoluciju

Podsećajući nas na filmove o agentu 007, 003 oznaka u imenu najnovijeg hiperautomobila legendarnog Aston Martin brenda, ispunjava svoju svrhu…

AM-RB 003 model koji je skoro predstavljen tokom sajma automobila u Ženevi, nastao je kao uzbudljiva saradnja između Aston Martin i Red Bull Racing brendova. Zvanični naziv automobila će biti otkriven u bliskoj budućnosti.

AM-RB 003 baziran je na Valkyrie modelu, ali dolazi sa nekim prilagođenim elementima, po pitanju ulične upotrebe i praktičnosti. Project 003 će biti hiperautomobil, ali malo manje ekstreman od svog idola, iako oba modela dele u suštini isti etos.

Nova tehnologija metamorfoze koja se koristi u industriji aviona, biće iskorišćena u proizvodnji ovog automobila, a pomoći će u kreiranju varijabilne folije čitavog zadnjeg krila. FlexFoil, kako se ova inovacija zove, predstavlja novi dodatak proizvodnim modelima, koji radi tako što menja silu potiska, bez promene fizičkog ugla celog elementa.

Prednji i zadnji deo novog Aston Martin projekta će dobiti nova svetla, ali će zadržati iste interne mehanizme, koje smo već videli u Valkyrie. Britanski brend je obećao prostraniji kokpit, kreiran uz upotrebu vrata u LMP1 stilu, koja se otvaraju prema napred i podižu mali deo krova sa sobom.

Centralna konzola je šira, dok je prtljažnik smešten iza sedišta. Vozačko sedište, volan i pedale će biti u savršenoj ravni sa centralnom linijom modela, dok će stup za upravljanje doći sa displejem, nudeći nam najbolji pogled. Celokupno gledano, kokpit ima minimalisitčki dizajn, koji zaista oduševljava.

Ispod haube, ovaj model će sadržati novi hibrid turbo V6 motor Aston Martin brenda, koji ujedno predstavlja prvi svoje vrste dizajniran u njihovoj radionici. Za sada nemamo cifre performansi, ali znamo da će ovaj model biti ograničeno izdanje, sa samo 50 proizvedenih iteracija.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE U pokretu