Czinger – lepotan koji osvaja svet hiperautomobila

Spreman za premijeru na ženevskom sajmu automobila, ovaj model kreiran od karbona, delimično je predstavljen u novom videu i fotografijama…

Mikrokosmos proizvođača hiperautomobila ima dominantni soj elitnih brendova, koji se povremeno susreću sa nadasve konkurentnim startup kompanijama. Ovog puta, izazivač potiče iz Sjedinjenih Američkih Država, tačnije iz Los Anđelesa, a nudi neverovatni nivo egzotike.

Predstavljen u video snimku pre svog zvaničnog debija, koji će se održati tokom ženevskog sajma automobila, Czinger 21C obećava vrhunsku tehnologiju, hibridni pogon visokih performansi i tri sedišta, sa centralno pozicioniranim vozačkim sedištem. Pored toga, on predstavlja promenu paradigme u načinu na koji se vozila dizajniraju, razvijaju i proizvode, kako stoji u zvaničnoj izjavi brenda. I dok možda nijedno vozilo neće moći da se približi pijedestalu na kom se nalazi McLaren F1, ali smo sasvim sigurni da je Czinger najbliži tome.

Osnivač i CEO brenda, Kevin Zinger, bio je odgovoran za lansiranje Divergent Blade, superautomobila sa 720 konjskih snaga, sa tandemskim sedištima i detaljima kreiranim tehnologijom 3D štampanja. Ovog puta, specifikacije hardvera još uvek nisu sasvim otkrivene.

Prema navodima, kompanija će sve detalje saopštiti kada se datum zvaničnog lansiranja bude približio. Ipak, gledajući slike modela, možemo zaključiti da poseduje kompleksnu šasiju koja kombinuje cevaste karbonske komponente koje bi se savršeno uklopile sa najlepšim italijanskim četvorotočkašima. Oštar, opčinjavajuć i opak, Czinger izgleda zaista savršeno. Uverite se i sami uz pomoć naše galerije i snimka ispod teksta: