Caterham Super Seven 2000: Vintage DNK i moderne performanse u neo-klasičnom automobilu

Prvi put osnovan 1973. godine, Caterham Cars je britanski proizvođač automobila sa izrazito vintage karakteristikama.

I dok je tokom proteklih 49 godina kompanija u velikoj meri modernizovala pogonske sklopove i mehaniku svojih automobila, izgled njenih modela ostao je uglavnom nepromenjen tokom njene istorije.

Kako se britanska kompanija sada približava svojoj 50. godišnjici, odlučila je da debituje još jednom osveženom iteracijom svog kultnog roudstera, sa modelom nazvanim Caterham Super Seven 2000. Kao najnoviji dodatak Caterham Heritage asortimanu, Super Seven 2000 zadržao je izgled vintage roadster modela, dok uključuje niz modernih ažuriranja.

U srcu Super 7 2000 je 2,0-litarski Ford Duratec četvorocilindrični motor uparen sa petostepenim manuelnim menjačem koji proizvodi 180 konjskih snaga, što je dovoljno snage za ubrzanje od 0-100 km/h za 4,8 sekundi i maksimalnu brzinu 210 km/h. Najnoviji model Super 7 takođe ima kočione čeljusti sa dva klipa, aluminijumske felne od 14 inča, potpuno vetrobransko staklo, mrežastu rešetku, potpuno hromiranu haubu, LED zadnja svetla, polirani auspuh i rezervni točak.

Kabina automobila Super Seven 2000 je takođe ažurirana i sada ima grejanje, crna kožna sedišta sa sigurnosnim pojasevima, SMITHS instrumente i crni Moto-Lita kožni volan.

Dostupan u 15 različitih boja, automobil je takođe u ponudi sa velikim brojem opcionih dodataka, uključujući diferencijal sa ograničenim proklizavanjem, višestruke poboljšane opcije točkova, bočne naslone za ruke, volan sa drvenim okvirom, spuštene podove i podesivi paket sportskog vešanja sa zadnjim stabilizatorom, da pomenemo samo neke. Predviđen za prodaju u narednim nedeljama, Caterham Cars Super Seven 2000 za 2023. ima cenu od 45.730 evra.

Zajedno sa Super Seven 2000 visokih performansi, Caterham je takođe predstavio Super Seven 600, opušteniji roudster koji pokreće 0,6 litarski Suzuki turbo motor koji razvija 84 konjske snage, dok je ubrzanje od 0 do 100 km/h najavljeno za samo 6,9 sekundi. Super Seven 600 je dostupan po ceni od 34.340 evra.

Luxury Experience