Bugatti Veyron inspirisan Transformersima odlazi na aukciju

Postoje ljubitelji filmova, a zatim je tu fan koji je 2014. godine naručio od Bugatti brenda da mu napravi posebno izdanje Veyrona 16.4 Grand Sport Vitesse sa temom Transformersa...

Ovo je isti model Bugattija koji se pojavio u četvrtom filmu serijala, "Transformersi: Doba izumiranja". Automobil, koji je naručen kao omaž, sada je na Sotheby's aukciji sa pređenih nešto više od 5000 kilometara, a poslednji put je servisiran od strane Bugatti brenda u Minhenu 2022. godine.

Ovaj Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse je jedan od 92 proizvedena primerka, ali se izdvaja svojom personalizacijom. Za razliku od Veyron modela koji je bio prikazan u filmu "Transformersi 4", ovaj je promenio šemu boja u plavo-na-crno, što mu daje smeliji izgled.

Takođe, ovaj automobil dobio je mozaičke detalje inspirisane Transformersima i logo Autobota na haubi. Unutra, između sedišta se nalazi metalna pločica Autobota, a tu su i još neki tematski umeci koji zaokružuju celu priču. Ovaj automobil je nekada nosio ime svog prvog vlasnika na naslonima za glavu sedišta, ali je od tada presvučen.

U to vreme, Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse bio je najbrži kabriolet na svetu. Legendarni W16 motor sa četiri turbo punjača i 1,200 konjskih snaga omogućio je postizanje rekorda maksimalne brzine od 409 kilometara na sat. Sada, 2024. godine, da li će ovaj specijalni Transformers Veyron oboriti još rekorda kada stigne na aukciju?

Luxury Experience