Bugatti odaje počast legendarnom Type 55 jedinstvenim Chiron Super Sport

Genijalnost Žana Bugatija, vizionarskog dizajnera i inženjera, nastavlja da odjekuje širom sveta automobila.

Njegove pionirske kreacije, koje se odlikuju neuporedivim estetskim proporcijama i inženjerskom snagom, ostavile su neizbrisiv trag u istoriji automobila. Među njegovim brojnim remek-delima, Type 55 je simbol njegovog vrhunskog talenta i inovativnog duha. Type 55 Super Sport Žana Bugatija je čudo inspirisano motosportom, sa 2,3-litarskim motorom koji je izveden iz strašnog trkača Type 51. Njegova razlika leži u karoseriji roudstera sa dva sedišta, koju je dizajnirao sam Žan.

Model Type 55 je postavio temelje za novu kategoriju, spajajući veliku udobnost putovanja sa izuzetnom maksimalnom brzinom od 180 km/h. Ovaj revolucionarni model je takođe predstavio ikoničnu dvotonsku šemu boje, pri čemu je najcenjeniji model Type 55 nosio bezvremensku kombinaciju crne i žute.

Sa samo 38 ikada napravljenih jedinica, Type 55 Super Sport ostaje redak dragulj, koji žele kolekcionari širom sveta. Njegovo nasleđe kao pionira Grand Prix automobila za putni segment zaokupilo je maštu kupca Chiron Super Sporta i tima Sur Mesure u kompaniji Bugatti.

Bugatti odeljenje za personalizaciju „Sur Mesure“ iskoristilo je priliku da oda počast revolucionarnim kreacijama Žana Bugatija i zajedno sa posvećenim Bugatti partnerom u Dubaiju, ušlo u Bugatti bogatu istoriju kako bi uhvatio auru Type 55 Super Sport. Cilj je bio da se njegovi prepoznatljivi elementi unesu u dizajn savremenog Chiron Super Sport modela, nudeći bezvremensku modernu interpretaciju remek-dela.

Tim Sur Mesure se pažljivo fokusirao na čuvenu dvotonsku šemu boje. Kombinacija crne i žute, koju Etore Bugati toliko voli, ne samo da prikazuje dinamiku već i vizuelno razbija prostrane površine Chiron Super Sporta. Dominantna fokusna tačka je crna središnja linija koja podseća na Type 55, dodatno ukrašena elegantnom žutom linijom koja teče od zadnje strane automobila do blatobrana. Dizajn rešetke, sa crnom linijom oko centralnog usisnika vazduha, upotpunjuje omaž istorijskom modelu. Proces dizajna je bio delikatan balans između bojenja određenih oblasti i održavanja kohezije sa celokupnim dizajnom. Tokom kreativnog razvoja, Bugatti je intenzivno radio na modernizaciji elemenata Type 55, proizvodeći automobil koji je nepogrešivo iz ovog veka, poštujući rani pionirski rad Žana Bugatija.

Pažnja usmerena prema detaljima proširila se izvan eksterijera, utičući i na estetiku enterijera. Chiron Super Sport „55 1 od 1“ ima elegantnu crnu kožu koja naglašava spoljašnju estetiku, sa jedinstvenim akcentima kao što su vezeni nasloni za glavu sa jedinstvenim natpisom „55 1 od 1“. Motiv „55“, vešto ručno ušiven u panele vrata u živopisnoj žutoj boji, nastavlja omaž Type 55 Super Sport.

Dalje prepoznajući vizionarski doprinos Žana Bugatija, njegov potpis je istaknut na pragu vrata i posvećenoj pločici automobila. Ovi detalji unutrašnjosti ne samo da naglašavaju estetsku privlačnost ovog Chiron Super Sport modela, već i stvaraju duboku vezu između vozača i legendarnog nasleđa brenda Bugatti.

Chiron Super Sport „55 1 od 1“ je počast trajnom nasleđu Žana Bugatija, koji kombinuje eleganciju i inženjersku snagu da stvori remek delo koje otelotvoruje suštinu Bugatti Sur Mesure. Automobil pokreće 8,0-litarski W16 quad-turbo motor, koji razvija 1.600 KS i 1.600 Nm obrtnog momenta, a uparen je sa sedmostepenim mjenjačem ss dvostrukim kvačilom i pogonom na sva četiri točka sa maksimalnom brzinom koja sada iznosi 440 km/h.

Luxury Experience