Bugatti Chiron predstavlja novo specijalno izdanje

Bugatti je predstavio još jedno limitirano izdanje ove godine, bazirano na Chiron modelu…

Upoznajte Bugatti Chiron Sport Les Legendes du Ciel – specijalno izdanje koje je omaž ikoničnim trkačkim mašinama brenda i legedarnim francuskim avijatičarima sa početka 20.veka. “Mnogi uspešni Bugatti trkački vozači, poput Alberta Diva, Roberta Benoista i Bartolomea Konstantinija, bili su piloti naše državne flote, dok je legenda avijacije, Roland Garos, privatno vozio Bugatti Type 18, kako bi i na drumu bio brz kao i u vazduhu”, izjavio je Stefan Vinkelman, predsednik Bugatti brenda.

Kada se radi o specijalnim detaljima, Chiron Sport Les Legendes du Ciel – Legende neba – finiširan je specijalnom mat sivom bojom u eksterijeru, koja je dobila ime Gris Serpent, a podseća nas na boju aviona iz perioda dvadesetih godina prošlog veka, dok sjajno bela štrafta ide celom dužinom automobila. Plava, crvena i bela boja francuske zastave može se videti odmah iza prednjih branika, dok je ovaj model dobio i redizajniranu rešetku hladnjaka, koja je ponela na sebi sjajno crni finiš.

Unutar vozačke kabine, specijalni logo hiperautomobila može se videti na vratima kreiranim od brušenog aluminijuma, a projektuje se na zemlju uz pomoć specijalnih svetlosnih efekata. Enterijer je tapaciran Gaucho svetlo braon kožom sa aluminijumskim detaljima, dok su paneli vrata dobili sliku Nieuport 17 aviona koji se trka sa Bugatti Type 13 modelom.

Mehanički gledano, Chiron Sport Les Legendes du Ciel izdanje identično je regularnoj verziji, pa ga pokreće isti 8.0 litarski W16 motor, koji proizvodi 1.479 konjskih snaga. Kako kažu iz Bugatti brenda, samo 20 primeraka ovog specijalnog izdanja će biti proizvedeno, sa cenom od 2.88 miliona evra.