Britancu zaplenjen Lamborghini - otišao kući peške u suzama

Ukoliko ste vlasnik egzotičnog automobila vrednog nekoliko stotina hiljada dolara, ali ste previše glupi ili škrti da platite porez, onda barem budite pažljivi i vozite ga tako da ne privlačite pažnju svih prisutnih i policije...

Jedan vlasnik Lamborghinija iz Velike Britanije pomislio je da bi bila dobra ideja hvalisati se svojim italijanskim superautomobilom za koji nije platio porez, dok je išao prema sajmu automobila, ali kao što možete pretpostaviti, njegova ideja nije imala dobre posledice. Žuti Lamborghini Aventador Roadster zaustavila je policija jer je vozio ugrožavajući druge učesnike saobraćaja u ponedeljak ujutru. Prema policijskim jedinicama, vozač je već dva puta bio upozoren zbog svojih aktivnosti, ali to po svemu sudeći nije urodilo plodom, pa je lekciju morao da nauči na teži način.

Policajci su otkrili da za Lamborghini nije plaćen porez jer je bio "previše skup". Aventador Roadster može koštati od 410.000 dolara pa naviše, dok godišnji porez dolazi do cifre od oko 700 dolara, što je kusur iz prodavnice u poređenju sa cenama održavanja ovog italijanskog lepotana. Vozilo je potom zaplenjeno u skladu sa Članom 60 Akta o reformi policije iz 2002.godine, a vlasnik je svom domu otišao kući peške, u suzama.

Policijska uprava je takođe objavila fotografije Lamborghinija na svom zvaničnom Twitter nalogu, gde možemo videti model sa otvorenim vratima. Inače, ovo nije prvi Lamborghini koji su zaplenili britanski policajci zbog neplaćenog poreza. U martu ove godine, crni Aventador SV konfiskovan je zbog skoro godinu dana zaostalih uplata poreza.