Brabus Rocket 900 - najelegantnija zver na planeti

Sa savršeno agresivnim stavom koji ćete na prvi pogled zapamtiti, 2021 Brabus Rocket 900 vam pruža neverovatne performanse i uživanje u vožnji…

Rocket porodica postoji od 2006.godine, a Brabus je uspeo da pomeri granicu mogućeg i nemogućeg sa svakom lansiranom iteracijom. Brabus Rocket 900 svakako je bolji od bilo čega drugog što potiče od ovog nemačkog tjunera.

Uglađena mašina sa pretećim eksterijerom, u sebi skriva Mercedes-AMG GT 63 S 4Matic+ sa moćnim 4.0 litarskim V8 motorom sa twin-turbopunjačem, koji je tjuniran do najsitnijih detalja, a opremljen je bepsrekornom i savršeno izbalansiranom radilicom vratila, klipovima i cilindrima. Naravno, slavna nemačka tjuning kompanija je uradila mnogo više na ovom modelu.

Nekada kul Mercedes-Benz sportski model, ova zver sada u sebi sadrži besprekorni sistem indukcije i novi turbo punjač, koji uključuje daleko veću jedinicu kompresora. Brabus Rocket 900 takođe sadrži karbonski sistem usisnika, izduvnu granu visokih performansi od nerđajućeg čelika.

Rekalibrisani ECU dodat je ovog mehaničkoj magiji, a to će vam dati priliku da kontrolišete 900 konja i 1.250 Nm obrtnog momenta. Pored brzinskih ograničenja, ovaj automobil će vam definitivno pružiti uživanje u vožnji.

Kako kažu iz slavnog brenda, Brabus Rocket 900 ubrzava do sto kilometara na čas za samo 2.8 sekunde, dok brzinu od 200 kilometara na čas razvija za 9.7 sekundi, a trista za 23.9 sekundi. Nažalost, maksimalna brzina je elektronski ograničena na 330 kilometara na čas.

Prema navodima, Brabus će kreirati samo 10 ovakvih modela, dok će oni sa punom opremom koštati 427.000 evra bez poreza.