BMW Alpina B7 - lepotan u boji karamele

Alpina varijanta najnovijeg BMW modela 7 serije je 2021 B7 Bi-turbo – high-tech, dekadentni, brzi i ultimativno, skupoceni i luksuzni sedan, koji je unikatan na svoj posebni nemački način…

Ipak, nisu svi Alpina modeli kreirani jednaki – neki su posebniji od drugih, što se posebno odnosi na one koji su prošli kroz BMW Individual program prilagođavanja. Izložen u BWM Abu Dhabi salonu, ovaj B7 dobio je BMW Individual Chestnut Bronze Metallic eksterijer, koji se savršeno slaže sa dvotonskim Caramel/Coheba Brown kožnim enterijerom.

Prošle godine, imali smo priliku da vidimo još jedan veličanstveni B7, koji je bio odeven u Citrin Black Metallic i Mandarin/Mocha enterijer. Mocha i Coheba Brown nijanse su slične, ali se Caramel i Mandarin dosta razlikuju, stvarajući snažne kontraste. I dok nismo sasvim sigurni koliko ovaj model košta, prema standardima globalnog tržišta znamo da 2021 Alpina B7 xDrive ima početnu cenu od 143.200 dolara.

Model je opremljen 4.4 litarskim TwinPower Turbo V8 motorom, koji prati BMW xDrive pogon na svim točkovima. Pored toga, on izbacuje 600 konjskih snaga i 800 Nm obrtnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje od nula do sto kilometara na čas za samo 3.5 sekundi, pre nego što dostignete maksimalnu brzinu od 330 kilometara na čas.

Naravno, sve to je uključeno u prethodno pomenutu cenu, ali, Alpina točkovi od 21 inča će vas koštati dodatnih 1.300 dolara. Pored toga, u ponudi je i Read Executive Lounge Seating Package, opcija od 5.750 dolara, uz Anthracite Alcantara nebo, koje košta još 1.050 dolara.

Dodajte svemu tome BMW detalje i ovo sa lakoćom postaje automobil od 160.000 dolara.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE U pokretu