Bentley je predstavio ručno rađene jastuke za automobile povodom krunisanja kralja Čarlsa III

Britanski proizvođač luksuznih automobila Bentley predstavio je seriju ograničenih izdanja jastuka kako bi proslavio krunisanje kralja Čarlsa III i kraljice Kamile.

Tim Bentley zanatlija osmislio je ultra-luksuzne jastuke koji su napravljeni za flotu specijalnih Bentley modela. Inspirisani su jastucima u S1 Continental Flying Spur iz 1958. koji se trenutno nalaze u kolekciji Heritage. Prema brendu, tim je koristio kombinaciju fine izrade i najsavremenije tehnologije da bi napravio poseban amblem krunisanja pre nego što je ručno napravio svaki jastuk po meri. Trebalo im je tri puna dana i četiri različite iteracije obrade veza da dizajn dovedu do savršenstva.

Amblem se sastoji od skoro 30.000 šavova i od dve različite boje konca. Svi jastuci su napravljeni od kože poreklom iz Severne Evrope koja se pregleda pre nego što se seče, šije, oblikuje i završava u potpunosti ručno. Jastuci su napravljeni u 4 boje koje uključuju Cricketball, Cumbrian Green, Imperial Blue, iSaddle i imaju Beluga, Porpoise, Newmarket Tan i Imperial Blue akcente. Za razliku od kože, amblemi su ušiveni crnim, belim, crvenim i plavim koncem.

Zanimljivo je da se ovi jastuci specijalnog izdanja ne prodaju. Umesto toga, kreirani su za pet Bentley automobila - za dva modela Bentayga EWB, dva Bentayga Hybrids i još jedan specijalni Bentley koji je proizvođač automobila opisao kao „visoko prilagođeni“ model.

Luxury Experience