Bentley Continental GT u čast 70. godišnjice R Type Continentala

Bentley Motors odaje počast 70. rođendanu JAS 949 ručno izrađenim Continental GT Azure.

R-Type Continental je bila najbrža luksuzna limuzina sa četiri sedišta na svetu kada je lansirana 1952. JAS 949 je isporučen svom prvom vlasniku, dr Rovlandu Gueninu iz Švajcarske, u decembru 1953. Naručen je u boji slonovače sa crvenim enterijerom i manuelnim menjačem, specifikacijom koju zadržava i danas zajedno sa originalnim motorom od 4,6 litara.

Bentley je napravio samo 208 primeraka R Type Continentala sa 4,6 litarskim šestocilindrašem koji je razvijao 114 kW/155 KS, dok ovaj specijalni Continental GT Azure pokreće 4,0 litarski osmocilindraš sa 404 kW/549KS.

Unikatni Bentley Continental GT dolazi u Old English White boji (po uzoru na boju automobila iz 1953. godine), opremljen je svetlim hromom, a tu su i Cricket Ball i Beluga koža u enterijeru, uz furnir od Burr oraha.

Dok se JAS 949 vozi na točkovima od 16 inča, novija verzija radi na točkovima od 22 inča, u crnoj i uglačanoj završnoj obradi prema originalu.

Novi Continental GT Azure, baš kao i svi Bentley Azure, ima standardnu specifikaciju udobnosti prednjih sedišta. Ovo uključuje funkciju masaže sa šest programabilnih podešavanja koja promovišu stalna mikropodešavanja mišića i držanja koja su od vitalnog značaja za sprečavanje umora, podesive bočne podupirače, električno podešavanje pojaseva i udobne naslone za glavu.

Za realizaciju ovog specijalnog primerka se pobrinulo Mulliner odeljenje, pri čemu će automobil sada biti deo Bentley flote.

Prelepi stari i novi Bentley fotografisani su na jednako spektakularnoj londonskoj znamenitosti koja je sama po sebi ikona iz 1950-ih - Battersea Power Station u južnom Londonu.

Luxury Experience