Bentley Bentayga Odyssean: održivi luksuz za elitu

Zato što vožnja luksuznim Bentley automobilom ne mora da izaziva osećaj krivice za životnu sredinu...

Bentley Bentayga Odyssean, ograničen na samo 70 automobila širom sveta, može se smatrati novom prekretnicom na putu kompanije Bentley ka održivosti.

Inspirisan jezikom dizajna koji je prvi put predstavljen u zadivljujućem konceptnom automobilu, EXP 100 GT, ovo je vozilo koje najavljuje električnu i održivu budućnost.

Model Odyssean Edition se ističe korišćenjem ekološki prihvatljivih materijala u kabini. Među održivim materijalima koji su odabrani za njegov enterijer su zadivljujući Open-Pore Koa furniri, sa taktilnom završnom obradom koja koristi manje laka, presvlake od vunenog tvida i održive kože. Akcenti u enterijeru su kreirani od mekane kože pod nazivom "Autumn", a kupci mogu da biraju između pet specifikacija koje koriste kožu Beluga, Porpoise, Cricketball, Brunel ili Burnt Oak u tandemu sa svetlom, modernom Linen kožom. Kao dodatak, prednja sedišta imaju specifikaciju visoke udobnosti sa električnim podešavanjem u 22 položaja, boljim bočnim prijanjanjem, kao i grejanjem i ventilacijom.

Ispod haube, napredni hibridni pogonski sklop vam omogućava da svakodnevno putujete samo na električnu energiju, dok uživate u snazi i dometu koje nudi efikasan 3,0-litarski benzinski motor. Automobil može da ubrza do stotke za 5,3 sekunde, maksimalna brzina iznosi 254 km/h i može da pređe 45 kilometara bez pokretanja motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

Preporučena paleta boja karoserije Bentley Bentayga Odyssean sastoji se od šest nijansi. Izabrane su one koje se najbolje slažu sa Pale Brodgar akcentima na točkovima od 22 inča, farovima i branicima.

Nijedan drugi SUV ne kombinuje ovu svestranost sa tako ekskluzivnom izradom i stilom – a njegova ograničena dostupnost znači da je malo verovatno da ćete naići na još jednog na putu.

Luxury Experience