Automobili Pininfarina odaje počast legendarnoj Lancia Floridi sa Battista Cinquantacinque

U svetu automobilskog dizajna, malo imena izaziva toliko poštovanja i divljenja kao Batista Pininfarina.

Sam po sebi vizionar, nasleđe Batiste Pininfarine je isprepleteno sa tkivom istorije automobila, a jedna od njegovih najpoznatijih kreacija je Lancia Florida iz 1955. Sada, Automobili Pininfarina, u znak počasti ovom bezvremenskom remek-delu, predstavlja Battista Cinquantacinque – hiper GT koji neprimetno spaja eleganciju prošlosti sa inovacijama budućnosti.

Lancia Florida, svedočanstvo dizajnerskog genija, očarala je entuzijaste svojim izvajanim linijama i avangardnom estetikom kada je krasila puteve ranih pedesetih. Lična Florida Batista Pininfarina, njegovana relikvija koja se sada nalazi u kolekciji Pininfarina SpA u Kambijanu, služila je kao više od vozila, bila je simbol njegove strasti i posvećenosti zanatu. Upravo ovo bogato nasleđe služi kao inspiracija za Battista Cinquantacinque – vozilo koje oličava suštinu svog prethodnika dok pomera granice modernog inženjeringa. Automobili Pininfarina je najnoviji unikatni Battista model nazvao Cinquantacinque, što na italijanskom znači "pedeset pet".

Ukrašena sjajnom spoljašnjošću Blu Savoia Gloss, dopunjena krovom Bianco Sestriere Gloss, Battista Cinquantacinque odiše aurom sofisticiranosti i prefinjenosti. U unutrašnjosti Battiste Cinquantacinque je Mahagoni koža iz kolekcije Poltrona Frau Herirtage. Pedantna pažnja usmerena prema detaljima proteže se izvan površine, a model Cinquantacinque nosi jedinstvene natpise koji odaju počast njegovoj liniji. Od potpisa „Cinquantacinque 55“ koji krasi ploču na vratima suvozača do donje strane aktivnog zadnjeg krila, svaki aspekt vozila služi kao svedočanstvo njegove prošlosti.

Ali, ispod haube Batista zaista oživljava. Battista raspolaže sa četiri elektromotora i ukupno 1903 KS i 2340 Nm, a baterije su od 120 kWh. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 1,86 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 350 km/h. Ipak, uprkos svojim fantastičnim performansama, Battista se može pohvaliti udobnim dometom vožnje do 476 km, što ga čini podjednako praktičnim koliko i uzbudljivim.

Battista Cinquantacinque će uskoro imati svoj javni debi u Tokiju, označavajući važnu prekretnicu u globalnoj ekspanziji Automobili Pininfarina. U partnerstvu sa maloprodajnim gigantom SKY GROUP, Automobili Pininfarina ima za cilj da pruži personalizovano iskustvo klijenta, obezbeđujući da svako ručno izrađeno vozilo koje napušta objekat bude remek delo po meri prilagođeno individualnom ukusu klijenta. 

Luxury Experience