Audi daje novi život svom R8 modelu

Audi R8 model bi možda trebalo da bude zahvalan za svaki trenutak koji provodi u životu, ali to ipak nije zaustavilo slavni brend u nameri da kreira specijalno izdanje, nazvano Green Hell…

I dok bi bilo sasvim prirodno pretpostaviti da ovaj model predstavlja omaž Nurburgringu, on je zapravo dizajniran kako bi akcentovano R8 LMS, koji je ostvario pet ukupnih pobeda na 24 Hours Nurburgring od 2012.godine. Specijalno izdanje inspirisano je #1 R8 LMS koji je koristio Audi Sport Team Phoenix i sadrži specijalni, tamno zeleni eksterijer. Ipak, potencijalni kupci mogu poručiti Ibis White, Daytona Gray ili Mythos Black boje.

Bez obzira na odabranu boju, model ima mat crne akcente na haubi, krovu i A-stubovima. Takođe, tu su i mat crni retrovizori, stranice i zadnji difuzer. Drugi akcenti uključuju mat crne točkove sa crnim akcentima, dok će kupci takođe primetiti i sjajno crne “Green Hell R8” logoe na stranicama i šoferšajbni.

Unutar vozačke kabine, nalaze se lagana sportska sedišta obmotana Alcantara tapacirunzima. Nakon bližeg pogleda, ona nam otkrivaju plavo-zelene kontrastne šavove, specijalne patosnice i kožni volan sa crvenom oznakom na poziciji 12 sati.

Ovaj model pokreće srednje-montirani 5.2 litarski V10 motor, koji proizvodi 612 konjskih snaga. On je povezan sa sedmostepenim S-tronic menjačem, koji snagu šalje quattro sistemu sa pogonom na sva četiri točka. Ovakva postavka omogućava kupeu ubrzanje od nula do sto kilometara na čas za samo 3.1 sekundu, dok je maksimalna brzina modela 331 kilometar na čas.

Na kraju, moramo naglasiti da će Green Hell varijanta biti proizvedena u samo 50 iteracija, sa cenama koje kreću od 233.949 €.