Aston Martin predstavlja novi Vantage orijentisan na „prave vozače“

Uz nasleđe koje se proteže preko sedam decenija, svaka iteracija Aston Martin vozila predstavlja kulminaciju preciznog inženjeringa, neuporedivih performansi i bezvremenskog dizajna.

Sada, nastavljajući ovu legendarnu liniju, britanski proizvođač luksuznih automobila predstavlja novi Aston Martin Vantage. Od svog nastanka 1950. godine kao nadogradnja visokih performansi za DB2 do njegove evolucije u samostalni model 1970-ih, Vantage je dosledno simbolizovao snagu, preciznost i uzbudljivo iskustvo vožnje. Sa svakom novom generacijom, Aston Martin pomera granice inovacija, ostajući veran svom nasleđu, prihvatajući moderna dostignuća.

Novi Vantage je oličenje Aston Martin posvećenosti pružanju neuporedivnog užitka u vožnji. Izgrađen na aluminijumskoj strukturi sa savršenom raspodelom težine 50:50, ovaj model obećava iskustvo vožnje koje je uzbudljivo i intuitivno. Redizajnirana šasija i najsavremeniji sistem vešanja nude neuporedivu agilnost, omogućavajući vozačima da pomeraju granice sa nepokolebljivim samopouzdanjem.

U srcu novog Vantage modela leži ručno napravljen 4.0 twin-turbo V8 motor, pedantno podešen da proizvede zapanjujućih 665 KS i 800 Nm obrtnog momenta. Ove zapanjujuće brojke predstavljaju najznačajniji skok u snazi i obrtnom momentu u istoriji Vantage modela, obezbeđujući neverovatno ubrzanje i maksimalne brzine koje izazivaju strahopoštovanje. Zajedno sa 8-brzinskim ZF automatskim menjačem i sistemom kontrole lansiranja, Vantage se katapultira od 0 do 100 km/h za samo 3,4 sekunde, potvrđujući svoj status najbržeg Vantage  ikada napravljenog.

Nemilosrdna težnja Aston Martin kompanije za savršenstvom očigledna je u svakom aspektu dizajna novog Vantage automobila. Od premeštenog prednjeg poprečnog nosača karoserije do naprednih prilagodljivih amortizera, svaki element je pažljivo dizajniran da poboljša ukupnu dinamiku vožnje. Integracija najsavremenijih elektronskih sistema, uključujući elektronski zadnji diferencijal i integrisanu kontrolu proklizavanja kočnica, obezbeđuje neuporedivu stabilnost i kontrolu u svim uslovima vožnje.

Zakoračite u novi Vantage i dočekaće vas svet luksuza i sofisticiranosti. Besprekorno izrađen od najfinijih materijala, enterijer odiše elegancijom i udobnošću. Bez obzira da li se krećete kroz gradske ulice ili krivudave planinske puteve, novi Vantage nudi iskustvo vožnje kao nijedno drugo.

Dok Aston Martin kreće u svoje sledeće poglavlje, novi Vantage služi kao svedočanstvo njihove nepokolebljive posvećenosti inovacijama i izuzetnosti. S obzirom da proizvodnja treba da počne 2024. godine, velika su očekivanja za ono što obećava da će biti novo merilo u luksuznim sportskim automobilima. Za one koji žude za uzbuđenjem Aston Martin Vantage je spreman da probudi vaša čula i uzdigne vaše iskustvo vožnje na nove visine.

Luxury Experience