Aston Martin nas oduševljava svojim novitetom

Aston Martin nas je još jednom prijatno iznenadio: upravo su lansirali novi V12 Speedster, model ograničenog izdanja, bez šoferšajbne, koji je specijalno dizajniran kako bi bio “beskompromisni dvosed”, za nekolicinu srećnih milionera koji ga sebi mogu priuštiti, jer dolazi sa cenom od 1 milion dolara…

Inspirisani jedinstvenim trkačkim nasleđem kompanije, Aston Martin V12 Speedster će biti proizveden u samo 88 primeraka od strane Q Divizije brenda, ali verujemo da su svi modeli već sada rasprodati. Možemo jedino maštati da ćemo videti jedan od njih uživo na ulici i da ćemo čuti njegov besni urlik. Automobil će pokretati twin-turbo 5.2 litarski V12 motor, koji je tjuniran tako da proizvodi 690 KS i 752 Nm obrtnog momenta.

To vam možda ne deluje kao mnogo kada se uporedi sa ostali superautomobilima današnjice, ali sestite se, ova zver nema šoferšajbnu. Biće vam potrebna prava, kvalitetna kaciga ako želite da istražite pun potencijal V12 motora. Met Beker, glavni inžinjer Aston Martin brenda, rekao je da V12 Speedster nije ni nalik bilo kom drugom automobilu u svetu sirove, kvalitetne vožnje.

S obzirom na to da je sasvim otvoren, V12 Speedster dodaje novu dimenziju celokupnom vozačkom iskustvo. Njegov motor sa svojih 690 KS daje mu mogućnost ubrzanja od nula do sto kilometara na čas za samo 3.5 sekundi, dok je maksimalna brzina 300 kilometara na čas.

Ispod karbonskog tela ovog modela nalazi se bespoke aluminijumska platforma, koja kombinuje najbolje elemente DBS Superleggera i novog Aston Martin Vantage. Britanski brend je takođe ovaj model opremio adaptivnim amortizerima, nudeći tri vozačka moda, ultra lagane točkove sa centralnim zaključavanjem i velike karbonsko keramičke kočnice.

Ovo je, slobodno možemo reći, superautomobil koji je konstruisan savršeno, a koji će vas oduševiti na svim nivoima svojim preciznim vozačkim iskustvom, agilnošću i stavom. V12 Speedster je čist koliko god je to bilo moguće, pa čak i njegov kokpit deluje jednostavno neverovatno. Unutar vozačke kabine, moći ćete da vidite kombinaciju hroma, aluminijuma i ručno finiširanu kožu.

Aston Martin V12 Speedster nije prvi model bez krova i šoferšajbne predstavljen u proteklih nekoliko godina – imali smo priliku da vidimo modele poput McLaren Elve i Ferrari Monza, ali ako nas pitate, bolji od njega ne postoji.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE U pokretu