Aston Martin lansira dva specijalna izdanja

Dvadeset peti film u seriji ostvarenja o najpopularnijem tajnom agentu sveta, Džejms Bondu, No Time To Die, biće premijerno predstavljen u novembru ove godine…

To će se naravno dogoditi, ukoliko pandemija korona virusa popusti i dozvoli. Aston Martin brend kreirao je dva modela specijalnog izdanja u čast novog filma i dugotrajne veze sa ovom franšizom. U novom filmu, zvezde će biti minimum četiri Aston Martin modela – ikonični DB5, V8 Vantage iz osamdesetih, moderni DBS Superleggera i Valhalla model koji tek treba da bude lansiran. Najnoviji modeli ograničenog izdanja koji su dobili specijalni James Bond tretman su Vangate i DBS Superleggera. Nastali kao delo Q by Aston Martin odseka za personalizaciju, oba 007 izdanja dobila su izobilje osobina i dizajnerskih unapređenja, inspirisanih najpoznatijim tajnim agentom sveta.

Moćniji od dva, DBS Superleggera dobio je specijalnu Ceramic Grey boju, koja je praćena crno obojenim karbonskim ogledalima, CF spliterom, CF dizuzerom i zadnjim CF Aeroblade II. Pored toga, DBS Superleggera 007 Edition dobio je crne točkove od 21 inča i 007 oznake na prednjem braniku i zadnjem spojleru. U enterijeru vozačke kabine, možemo videti crnu kožu sa crvenim detaljima, dok se dodatni 007 logoi takođe mogu videti. Ograničen na samo 25 primeraka, ovaj model je mehanički indentičan standardnoj varijanti, što znači da ga pokreće isti 5.2 litarski V12 motor, koji izbacuje 715 konjskih snaga.

007 Aston Martin Vantage sa druge strane, inspirisan je V8 aston modelom koji je bio zvezda filma iz 1987.godine, The Living Daylights. Specijalno izdanje obojeno je Cumberland Grey bojom i dobilo je unikatnu mrežastu rešetku sa hromiranim detaljima, žuti difuzer i brojne druge detalje. Vlasnici čak imaju opciju dodavanja lažnih rupa od metaka, ski set i držač za skije na krovu. Vozačka kabina dobila je vezenu radio stanicu sa frekvencijom od 96.60 FM i laserski graviranu ploču sa gedžetima, kao referencu originalnom modelu. Ovaj model je ograničen na 100 jedinica za čitav svet, a slavni brend već sada prima narudžbine. Prve dostave će otpočeti već u prvim mesecima iduće godine.