ASTON MARTIN DB5 NA PRODAJU ZA 4.7MILIONA

James Bond ga je vozio od Goldfingera do Skyfalla...

Goldfinger iz 1964. godine, treći film u seriji o ikoni zvanoj James Bond, zapravo je predstavio uvođenje novog gadget-laden Bond automobila, Aston Martin DB5 koji je prouzrokovao mnogo priča zbog svoje vanvremenske lepote i okarakterisan je kao najpoznatiji auto na svetu. Samo četiri primerka ovog automobila proizvedena su za potrebe 007 filmova, Goldfinger i Thunderball sa Sean Conneryem u glavnoj ulozi, što je signaliziralo početak veze između ikonskog agenta tajne službe, koji se proteže u 11 007 Bond filmova i 50 godina istorije filma, i britanskog proizvođača automobila.

Sada je, jedan od četiri originalna DB5, model iz 1965 godine, koji je primetno jedan od dva koji dolaze potpuno opremljeni sa svim Q Branch Bond gedžetima, ponuđen na prodaju u Ujedinjenom Kraljevstvu, za neverovatnih 4,7 miliona američkih dolara. Automobil je stavljen na privatnu prodaju od strane Aston Martin specijaliste RS Williamsa, na stogodišnjicu te poznate autokuće, koja je za tu priliku takođe izbacila i novi Aston Martin’s Centenary Edition Vanquish model. Ipak, drugi Aston Martin DB5 iz 1964 godine koji je vozio Sean Connery u filmovima Goldfinger i Thunderball prodat je za 4.1 milion američkih dolara u Londonu 2010. godine.

Ovaj model DB5 o kome govorimo, dolazi potpuno opremljen sa špijunskim gedžetima koji uključuju i rotirajuće registracije, imitaciju mitraljeza, štit otporan na metke, uređaj za praćenje, sprej sa uljem, gedžet za prosipanje eksera, famozno sedište sa mogućnošću katapultiranja sa kontrolama u menjaču, i čak uređaj za sečenje guma, i u savršenom je stanju, kako nikad nije bio korišćen za potrebe snimanja filma već je samo korišćen za promociju pre izbacivanja Thunderballa.

Aston Martin DB5 bio je u filmovima Goldfinger, Thunderball, GoldenEye, Tomorrow Never Dies, Casino Royale i Skyfall, u kom ga Daniel Craig koristi da preveze M u Škotsku.

 

D.Ć.

Luxury Experience