Ares S1 Project Spyder - ručno rađeni lepotan od pola miliona evra

Ares Design, italijanski brend koji nam je prethodnog meseca predstavio svoj neverovatni superautomobil, ponovo je u centru naše pažnje…

Kako vidimo, oni definitivno smatraju da nema vremena za odmor, zbog čega su upravo lansirali S1 Project Spyder u svoj svojoj slavi. Samo jedan pogled na ovo remek delo sa četiri točka odaće vam kul vibracije, koje bi trebalo da vas asociraju na pravo zadovoljstvo sportske vožnje.

Ares S1 Project Spyder inspirisan je svetom motosporta i trkačkim automobilima prošlosti, sa zvaničnim renderinzima koji nažalost ne mogu da nam prenesu zvuk i celokupno iskustvo Chevrolet Corvette C8 baziranog vozila. Zvaničnici brenda najavili su će S1 Project Spyder biti edicija ograničenog izdanja, te da će samo šačica srećnika – njih 24 – imati prilike da ga provozaju. Ukoliko želite da se nađete u toj odabranoj grupi, već sada možete poručiti svoj model, pod uslovom da imate pola miliona evra viška.

Neki će u najavi odustati od kupovine ovog modela, jer on dolazi bez krova i tradicionalne šoferšajbne. Ipak, Spyder vas može impresionirati brojnim svojim opcijama, poput deflektora za vetar koji uspevaju da premoste strujenje prema usisnicima, a daleko do putnika i vozača. To će vam omogućiti da uživate u udobnoj i možda čak tihoj vožnji, iako su tradicionalni elementi koji to obećavaju ovoga puta izostali.

Kada već govorimo o komforu i udobnosti, ukoliko se ikada provozate u Spyderu, imaćete priliku da iskusite bespoke ručno izrađeni kokpit, sa Nappa i Alcantara detaljima. Vlasnici Corvette modela će se svakako složiti da Spyder nudi isti nivo luksuza, kao i slavni američki automobil.

Snaga i moć su u centru pažnje ovog modela, a njega pokreće Stingray V8 pogonski sklop sa unutrašnjim sagorevanjem, sa ručno izrađenom izduvnom granom. On nudi 700 konjskih snaga i osmostepenu automatsku transmisiju sa dualnim kvačilom, koja sve ponije šalje prema zadnjoj osovini.

Možemo slobodno reći da Ares Spyder od nula do sto kilometara na čas ubrzava za samo 2.7 sekundi. Ko voli, nek izvoli.