Apocalypse Hellfire 6x6 - zver od četvrt miliona dolara

Prošlog meseca, pisali smo o divljem 6x6 modelu koji je nazvan The Warlord, a koji je baziran na Dodge Ram 1500 TRX, a nastao je kao delo tjuning kompanije iz Floride, Apocalypse Manufacturing…

Možemo slobodno reći da je to jedno od najluđih off-road vozila koje smo videli u poslednje vreme, a deluje kao savršeni model za beg ukoliko ikada zaista nastupi zombi apokalipsa. Ipak, kompanija takođe nudi nešto još luđe od ovog modela. Upoznajte Hellfire 6x6, vrhunsko luksuzno vozilo, koje je bazirano na Jeep Gladiator modelu. U pitanju je mašina koja vas može izvući iz svake nevolje i svake vrste apokalipse. Vlasnik kompanije sa Floride gostovao je u Garage, emisiji Džeja Lenoa sa ovim neverovatnim modelom, dajući nam detaljniji uvid.

Sa težinom od oko tri tone, Hellfire 6x6 je prava zver. Leno je delovao impresionirano ubrzanjem i kočenjem ovog modela. Tjunirani model ima pravi 6x6 raspored sa srednjom osovinom koju je patentirala ova kompanija i osmostepenom automatskom transmisijom pozajmljenom sa Ram 3500 HD. Kamionet koji možete videti na snimku pokreće Corvette LS3 motor koji proizvodi 500 konja, ali kompanija kaže da je dostupna i nešto moćnija verzija sa Hellcat V8 koji može izbaciti do 707 KS. I dok eksterijer izgleda neukrotivo i divlje, enterijer je praktično netaknut.

Kabina je obmotana kožom, dok model takođe poseduje velike ekrane i infracrvenu kameru sa panoramskim pogledom. Leno priznaje da ovo čudovište sa šest točkova nije baš po njegovom ukusu, ali ceni ideju koja stoji iza ovog projekta. Ukoliko se vama dopada, znajte da ga možete kupiti po ceni koja ide od 150.000 do 250.000 dolara.