Alpina predstavlja najmoćniji BMW X7

Modifikovani BMW X7 ima 90 konja više od prethodnog M50i sa vrha proizvodne linije…

Predstojeći 2021 XB7 BMW Alpina model postaće jedan od najmoćnijih SUV modela sveta, kada se kasnije ove godine bude konačno našao u prodaji. Slavni specijalisti za redizajn BMW modela, Alpina, odlučili su da fabričkom X7 modelu podare sasvim novi izgled. I dok su oni dali sve od sebe da ga osveže u svakoj dimenziji, najveće promene odigrale su se ispod haube, gde je već moćni twin-turbo V8 motor dobio značajno povećanje snage.

4.4 litarski V8 motor XB7 modela opremljen je većim twin-scrol turboom, što mu je povećalo izlaznu energiju do 612 konja. To je devedeset konja više u odnosu na prethodnu najmoćniju verziju SUV, 2020 X7 M50i. Matiran na specijalno dizajnirani ZF osmostepeni automatski menjač i aluminijumski uljni otvor, ovaj motor može pokrenuti vozilo brzinom od sto kilometara na čas, za samo četiri sekunde, dok mu je maksimalna brzina elektronski ograničena na 290 kilometara na čas.

Ipak, SUV je modifikovan u svojoj celosti. Druga unapređenja uključuju vazdušnu suspenziju dve osovine sa specijalnim Alpina amortizerima i kinematičku postavku koja može sniziti visinu vozila za 1.6 inča. XB7 je opremljen Brembo kočnicama sa četiri klipa, koje su finiširane Alpina plavom bojom, a koje prate dinamične točkove od 21 inča, koji su dobili specijalne gume namenjene svim sezonama. Pored toga, možemo videti i prednji branik sa većim usisnicima i sportsku izduvnu granu, koja je integrisana unutar zadnjeg branika.

Unutar vozačke kabine takođe možemo videti fantastičan preobražaj. Volan je odeven u Lavalina kožu, dok su u ponudi tri različite opcije: Myrtle luksuzno drvo, Piano lak i Natural Walnut antracit. Naravno, možemo videti i brojna Alpina obeležja.

2021 Alpina XB7 će se u prodaji naći od septembra, dok će knjige narudžbenica biti otvorene krajem ovog meseca. Cena SUV modela će krenuti od 142.295 dolara, što je za 30.000 dolara više od vrhunskog M50i.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE U pokretu