2019 Mercedes-AMG GT S Roadster

Kako bi popunili prazninu između AMG GT sa 469 konja i GT C roadster modela sa 549 konja, Mercedes predstavlja treću kabiolet varijantu svog sportskog dvoseda…

Mercedes-AMG GT S više nije samo dostupan u kupe verziji, jer sada možete dobiti i roadster varijantu sa 515 konja ispod haube. AMG GT sa S specifikacijama koristi isti 4.0 litarski twin-turbocharged V8 motor kao i njegovi rođaci. Snaga se šalje prema zadnjim točkovima, uz pomoć sedmostepene transmisije sa dualnim kvačilom. Kako kažu iz brenda, GT S Roadster od nula do sto kilometara na čas ubrzava za samo 3.7 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 308 kilometara na čas.

GT S roadster dolazi u standardnoj varijanti sa adaptivnim amortizerima i elektronskom kontrolom proklizavanja. Ipak, kupci imaju priliku da se odluče za AMG Dynamic Plus paket, koji donosi čvršće vešanje, aktivni nosač motora i upravljanje sa bržim odogovorom.

Kao što je to slučaj sa drugim AMG GT Roadster modelima, GT S dobija moćni tekstilni krov zajedno sa Airscarf sistemom grejanja u nivou vrata i ventilisanim sedištima. Tapacirunzi od Nappa kože i karbonski detalji u enterijeru dostupni su kao dodatne opcije. Kasnije ove godine, Mercedes-AMG GT S Roadster će biti dostupan za kupovinu, ali nemačka marka tek treba da otkrije njegovu cenu.

 

Luxury Experience