2018 Mercedes-Benz S-Class

Osvežena verzija 2018 Mercedes-Benz S-Class Sedan otkrivena je pre njegovog zvaničnog debija na šangajskom sajmu automobila…

Luksuzna nemačka limuzina predstavljena je u nekoliko varijanti – od baznog modela, pa sve do vrhunskih AMG dizajna, i ovo je ujedno prvo veće unapređenje šeste generacije S-Class od juna 2013.godine. Ovo osveženje donelo nam je suptilne promene dizajna eksterijera, a najveće promene su nastale ispod njegove kože.

Mercedes-Benz S-Class dobija redizajniranu prednju masku i farove. Prednja rešetka ovog modela sa V12 motorom sada je predstavljena kao standard, dok se u zadnjem delu pojavljuje novi zadnji branik i poziciona svetla. Novi točkovi od 20 inča kompletiraju eksterijerne promene. U enterijeru, tri nove opcije tapacirunga su dodate, pa su sada dostupne verzije Silk Beige/Deep-Sea Blue, Magma Grey/Espresso Brown i Mahogany/Silk Beige. Volan ovog vrhunskog modela i COMAND multimedia sistem nove generacije su takođe predstavljeni pre zvaničnog lansiranja.

Opseg novih motora je takođe dodat ovoj postavci. Ispod haube, S450 dobija novi trolitarski V6 koji ima 362 KS. S650 sa druge strane, dobija novi četvorolitarski V8 sa 463 KS i opcijom deaktivacije cilindara što poboljšava ekonomičnost potrošnje goriva. Blizanci S-Class AMG, S63 i S65, dobili su nove motore, nove transmisije i pogon na svim točkovima. Oba modela takođe imaju i revidirane kočnice, sveže točkove, novi izduvni sistem, adaptivna sportska sedišta i aplikacije za performance koje su ugrađene u infotainment sistem. Takođe, automobile dobijaju i unapređene suspenzije, pri čemu je ona ugrađena na S65 bazirana na Mercedes Magic Body Control.

Promene u moćnoj Mercedes Maybach liniji su minimalne, i ona koja je najprimetnija je postavljanje Maybach logoa na prednju rešetku. Tehnološka unapređenja dolaze u formi najnovijeg Intelligent Drive sistema.

Takođe, iz ovog brenda kažu da je svakim danom S-Class sve bliže autonomnoj vožnji. Informacije o cenama ovih modela će verovatno biti predstavljene tek pred kraj godine, kada ovi modeli budu zvanično dostupni za kupovinu.

D.Ć.

 

Luxury Experience